Gazze soykırımında şehit sayısı 23 bini aştı

Gazze soykırımında şehit sayısı 23 bini aştı

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda şehit olanların sayısı 23 bini aşarken yaralı sayısı da 59 bine vardı.

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, işgalci rejimin son 24 saatte gerçekleştirdiği 17 katliamda 249 kişiyi şehit ettiğini, 510 kişiyi de yaraladığını bildirdi.

Bakanlık, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının 23 bin 84'e, yaralıların sayısının da 58 bin 926'ya yükseldiği kaydetti.

Bakanlık daha önce saldırılarda 326 sağlık personelinin şehit olduğunu, 121 ambulansın da imha edilerek hizmet dışı bırakıldığını belirterek işgal rejiminin, 99 sağlık personelini insanlık dışı koşullarda esir tutmaya devam ettiğini hatırlatmıştı.

Bakanlık, gün içinde yaptığı başka bir açıklamada ise işgalin hedefi olan Aksa Şehitleri Hastanesi'nin hizmet vermeye devam ettiğini duyurdu.

Gazze'nin güneyindeki hastanelerin, yaralıları normal oda ve yoğun bakımda tedavi etme kapasitesini kaybettiğini de bildiren Bakanlık, bu bölgelerdeki hastanelerde yüzlerce yerinden edilmiş kişilerin ve yaralıların, koridorlarda ve avluda yerde olduğunu kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.