Gazze Yaralarını Sarmaya Çalışıyor

Gazze Yaralarını Sarmaya Çalışıyor

Filistin Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami el-Hamdallah, 51 gün boyunca İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze'de önceliklerinin "imar planı" olduğunu belirtti.

Filistin Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami el-Hamdallah, 51 gün boyunca İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze'de önceliklerinin "imar planı" olduğunu belirtti.

Hamdallah, Ramallah'ta uluslararası yardım kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki yıkıma değinerek, şunları kaydetti:

"Gazze'ye acil yardım planı çerçevesinde hareket edeceğiz. Evleri zarar görenler için hızlı bir şekilde tamirat çalışmalarına başlayacağız. Saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara da ev kiralayacağız. Gazze'de bir diğer önceliğimiz de elektrik şebekelerinin tamir edilmesi ve elektrik gücünün artırılması olacak. Bölgedeki kuyuları, yıkılan ve tahrip olan su şebekelerini ıslah çalışmaları yapacağız ve su pompaları temin edeceğiz." 

Sağlık merkezlerinin zarar gören kısımlarının onarılacağını ve hastaneler için gerekli malzemelerin acilen sağlanacağını aktaran Hamdallah, yeni eğitim-öğretim yılının bir an önce başlaması için de okulların tamiratına başlanacağını dile getirdi.

Hamdallah, hükümetin, İsrail'in yerle bir ettiği Gazze'yi imar etmek için uluslararası yardım kuruluşları ve örgütlerle iş birliği yaparak çalışacağını da vurguladı.

Filistin Çalışma İskan Bakanlığının verilerine göre, 51 gün süren saldırılarında, Gazze'de 2 bin 276 ev tamamen yıkılırken, on binlerce ev hasar gördü.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler