Gazze'de ağır darbeler alan işgal rejiminde intihar vakaları artıyor

Gazze'de ağır darbeler alan işgal rejiminde intihar vakaları artıyor

siyonist rejimin psikiyatri ve ruh sağlığı uzmanları, "Aksa Tufanı" operasyonunun başlangıcından bu yana, Yahudi yerleşimci ve sözde askerler arasındaki ortalama intihar oranında artış yaşandığına dikkat çekiyor.

İşgal rejiminin Filistinlilere yönelik soykırım ve katliamının devam etmesi, Mescid-i Aksa'ya defalarca saldırılmasının ardından, sözde asker ve yerleşimci intiharlarında belirgin bir artış gözlendiği belirtiliyor.

İşgal rejiminin sözde medyasında yer alan habere göre, ruh sağlığı uzmanları, ciddi oranda artan intihar eylemleri nedeniyle, Knesset Sağlık Komitesi'nden, ekim ayında başlayan çatışmalarda etkilenenlere gerekli yardımların sağlanmasını talep ediyor.

İntihar oranlarındaki bu artışın, Gazze'de yaşanan hezimet ile doğrudan ilişkilendirildiğine dikkat çekiliyor.

Söz konusu uzmanlar, savaşın etkilerinin azaltılması ve toplumun psikolojik sağlığının güçlendirilmesi için acil tedbirler alınması gerektiğini vurguluyor.

İkhilov Hastanesi Lutim Psikiyatri Merkezi Başkanı Tesfia Seligman, birçok kişinin anormal derecede intihar eğilimi gösterdiğini ve bu durumun intihar girişimlerinin sayısını arttırdığını belirtti.

Seligman " Kazalara maruz kalanlar da dahil olmak üzere ihtiyacı olanlara tedavi sağlayarak bu yaklaşımla mücadele etmek için daha fazla fon ve kaynağa ihtiyacımız var. Bunun için gerekli kaynağımız yok ve daha fazla tıp merkezi açmamız gerekiyor." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.