Gazze’de çatışmalar fiilen durdu

Gazze’de çatışmalar fiilen durdu

İsrail Hamas tarafından onaylanan 24 saatlik insani ateşkesi kabul etmemeyi sürdürürken gece yarısından itibaren Gazze’de çatışmaların fiilen durduğu bildirildi.

Gazze’de gece yarısından beri herhangi bir çatışma yaşanmadığı bildiriliyor. Hamas ile İsrail resmi olarak bir ateşkes üzerinde anlaşamamış olsa da taraflar arasında fiilen bir çatışmasızlık hali bulunuyor.

Gece yarısından itibaren Gazze’ye yönelik herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirilmezken, Direniş’in de işgal topraklarına füze saldırısında bulunmadığı bildiriliyor.

Gazze’de son olarak Hamas’ın kabul ettiği insani ateşkes önerisi İsrail kabinesinde tartışıldıktan sonra reddedilmişti. Fakat buna rağmen İsrail ordusuna mensup bazı ‘kaynaklar’ İsrail medya organlarına yaptıkları açıklamalarda, resmi olarak ateşkesin ilan edilmemesine rağmen ‘Hamas saldırmayı sürdürmediği müddetçe İsrail’in saldırıda bulunmayacağını’ belirtmişlerdi.

Bu sabah ‘kıdemli bir askeri yetkilinin’ İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail’in uyguladığı fiili ateşkesin herhangi bir süre sınırına tabi olmadığı belirtti.

Siyonist Rejim ordu kaynakları, İsrail’in Hamas tarafından kullanılan tünelleri yıkmaya devam edeceğini söylemişti.

Öte yandan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, İsrail’in Ramazan Bayramı dolayısıyla resmi bir insani ateşkesi onaylamaya yanaşmamasının işgal güçlerinin Müslümanlara ve dini rituellerine saygı duymadığını gösterdiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.