Gazze'de çocuklar açlıkla mücadele ediyor

Gazze'de çocuklar açlıkla mücadele ediyor

İşgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'de artan açlık ve ölümcül salgınlarla mücadele etmeye çalışan Filistinlilere yardım için BM kuruluşları, daha hızlı ve güvenli yardım erişimi çağrısında bulundu.

Ölümün kol gezdiği, işgal rejiminin soykırım ve katliamlarının yaşandığı Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, sadece işgal rejiminin saldırılarına değil, aynı zamanda açlıkla da mücadele ediyor.

BM kuruluşları, Gazze'de açlığı ve ölümcül salgınları önlemek için daha etkili yardım erişimi ve tedarik rotalarının açılması gerektiğini belirterek "insani ateşkes çağrısı" yaptı.

Dünya Gıda Programı (WFP), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan ortak açıklamada, Gazze'de kıtlık riskinin arttığı ve ölümcül salgınlara maruz kalan insan sayısının arttığı vurgulandı.

BM, Gazze'de yaşayan her 5 kişiden 4'ünün dünyadaki en aç kişiler olduğunu belirterek, acil yardım ihtiyacının önemine dikkat çekti.

BM özel raportörleri, işgal rejiminin Gazze'nin gıda sistemini yok ettiğini ve gıdayı Filistinlilere karşı silah olarak kullandığını açıklamıştı.

Filistin ve uluslararası yardım kuruluşları, Gazze Şeridi'nde yaşayan binlerce kişinin insani koşulların iyileşmemesi durumunda hayatlarını kaybedebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.