Gazze'de ilaç krizi yaşanıyor

Gazze'de ilaç krizi yaşanıyor

İlaç ve tıbbi malzemelerin yüzde 52'sinin mevcut olmadığı Gazze'de, ciddi bir ilaç krizi yaşanıyor.

Siyonist işgal rejiminin 12 yıldan beri uyguladığı insanlık dışı ablukadan dolayı bu sıralarda Gazze'de ciddi bir ilaç krizi yaşanıyor.

İlaç ve tıbbi malzemelerin ortalama yüzde 52'sinin mevcut olmadığı ifade edildi. Filistin Sağlık Bakanlığı son derece tehlikeli boyutlara ulaştığını bildirdiği bu krizin hastalar açısından ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Şifa Sağlık Merkezi'nin Genel Müdürü Dr. Midhat Abbas'ın bugün  yaptığı açıklamada Gazze'deki resmi sağlık kurumlarının, öncelikli ilaçların, antibiyotiklerin, tansiyon, şeker, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların ilaçlarının çoğunu temin edemediğini dile getirdi.

Dr. Abbas, ilaçların çoğunun resmi sağlık kurumlarının eczanelerinde bulunmadığı gibi özel sektöre ait eczaneler tarafından da temin edilemediğini ifade etti.

Dr. Abbas, ilaçların temin edilememesinin hastalar açısından ciddi bir tehlike ve tehdit oluşturduğunu, çünkü ilaçların alınamaması halinde hastaların durumlarının daha da kötüye gittiğini ve daha sonra tedavi edilmesi mümkün olmayan kalıcı sorunlar ortaya çıkmasına neden olduğunu vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler