Gazze'de şehid sayısı 645'e çıktı

Gazze'de şehid sayısı 645'e çıktı

İsrail işgal güçleri Gazze'nin Han Yunus bölgesinde saldırılarını arttırırken katliamda bugüne kadar ölenlerin sayısı 645'e çıktı

Siyonist İsrail işgal ordusunun, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde sivil yerleşim birimlerini hedef alan saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

İsrail işgal güçleri, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa ve Abasan beldelerinde topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Gaz bombasının da kullanıldığı saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti, 40 civarında kişi yaralandı. İsrail askerlerinin, ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesini izin vermediği belirtildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 645'E ULAŞTI

Öte yandan, Han Yunus'un doğu bölgelerinde, İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların devam ettiği kaydedildi. 

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 645'e, yaralıların sayısının da 4 bin 80'e ulaştığını bildirdi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.