Gazze'de şehid sayısı 805'e yükseldi

Gazze'de şehid sayısı 805'e yükseldi

Gazze'de İsrail'in saldırıları hız kesmeden devam ederken ölü sayısı 805 oldu

Katil İsrail'in, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil'in evinin de aralarında bulunduğu Gazze Şeridi'ndeki farklı yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği bildirildi. Bugüne kadar düzenlenen saldırılarda 805 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 207 kişi yaralandı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, katil İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, günün ilk saatlerinde Gazze'ye düzenlediği bombardımanda, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil'in Han Yunus'un doğusunda bulunan Karara beldesindeki evi ile çok sayıda bina ile tarım arazisini hedef aldı. 

İsrail işgal güçlerinin 3 füze attığı Berdevil'in evinin kullanılamaz hale geldiği, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. 

Katil İsrail işgal ordusu 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 5'i siyasi büro üyesi olmak üzere 12 Hamas üst düzey yetkilisinin daha evini hedef aldı. 

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 805 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 207 kişi yaralandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.