Gazze'de soykırım: 18 bin 608 şehit var

Gazze'de soykırım: 18 bin 608 şehit var

Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olanların sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 18 bin 608'e yükselirken son 24 saatte işgal, 16 katliam ve soykırım suçu daha gerçekleştirdi.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları 68 gündür devam ederken, can kaybı, yaralı ve kayıp sayısı her geçen dakika artıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırıların 68'nci gününde açıklamalarda bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, son 24 saatte siyonist rejimin saldırılarında 196 kişinin daha şehit edildiğini, 499 kişinin de yaralandığını belirtti.

El-Kudra, Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 18 bin 608'e, yaralı sayısının da 50 bin 594'e yükseldiğini söyleyerek, işgalin geçtiğimiz son saatlerde 16 katliam ve savaş suçu gerçekleştirdiğini kaydetti.

Enkaz altında ve sokaklarda halen çok sayıda kurbanın bulunduğu ifade eden El Kudra, işgal kuvvetlerinin, Kemal Advan Hastanesi müdürü öncülüğündeki çok sayıda sağlık personelini işkence altında sorgulanmak üzere alıkoyduğunu belirtti.

İşgalcilerin, El Avde Hastanesine yönelik kuşatmayı sıkılaştırdığına işaret eden El Kudra, bu hastaneye su, yiyecek, elektrik ve yaralıların ulaşmasının engellendiğini kaydetti.

El Kudra, şunları ekledi: "Çocukların aşıları tamamen tükendi, bu da çocukların sağlığı üzerinde feci sağlık etkilerine ve özellikle yerinden edilmiş kişiler arasında hastalıkların yayılmasına neden olacak. Sağlık ekipleri, barınma merkezlerinden sağlık merkezlerine ulaşan 327 bin bulaşıcı hastalık vakası tespit etti. Bu sayı, sağlık merkezlerine ulaşabilen vakadır ve sayının çok daha yüksek olduğunu düşünüyoruz."

El Kudra, tüm ülkeleri ve sağlık kuruluşlarını Gazze Şeridi'nin her bölgesinde sahra hastaneleri kurmaya çağırdı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.