Gazze'den 12 yaralı daha getirildi

Gazze'den 12 yaralı daha getirildi

Gazze'de İsrail katliamında yaralanan 8'i çocuk 12 yaralı Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'nde tedavi altına alındı

Katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakla Tel Aviv'den Türkiye'ye getirilen Filistinlilerden 12'si, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastaneye ambulanslarla getirilen yaralılar, acil servisten içeri alındı. Yaralı Filistinliler, cerrahi gözlem odasındaki müdahalenin ardından, servislere çıkarılacak.

Bu arada, yaralıların ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla tercüman görevlendirildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan yaptığı açıklamada, hastaneye 12 yaralı getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bunlardan 4'ü erişkin, 8'i çocuk. Yaşları 1,5 ile 61 arasında değişiyor. Yaralıların genel durumları orta. Çok iyi de değil çok kötü de değil. Daha çok ortopedik yaralanma, kırıkları daha fazla olan hasta grubu. Bacakları kırık olanlar var. Omurgaları kırık olan hastalar var. Karınlarından ameliyat geçirip, enfeksiyon kapanlar var. Bunlara gerekli müdahaleler yapılacak. Destek tedavileri yapılacak" dedi.

Demirhan, tetkiklerin sonucuna göre planlama yapılıp sabahtan itibaren tedaviye başlayacaklarını ifade etti.

"İnşallah enfeksiyon nedeniyle ciddi bir problem çıkmazsa 12'sini de buradan taburcu eder, göndeririz" diyen Demirhan, yaralıların bu geceden itibaren servislere aktarılacağını söyledi. 

Demirhan, yaralılar için hastanenin 10. katında bir bölüm hazırladıklarını dile getirerek, yaralı Filistinlilerle gelen refakatçilerin ise Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki otelde misafir edileceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.