"Gazzeli kardeşlerimiz için bir şeyler yapalım"

"Gazzeli kardeşlerimiz için bir şeyler yapalım"

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösteren Mersinliler, Gazzeli Müslümanlara yönelik yapılan katliamlara sessiz kalınmamasını istediler.

MERSİN - Günlerdir Gazze’de  çoluk çocuk demeden katliam gerçekleştiren İsrail’e tepki gösteren vatandaşlar, İsrail’e lanet ederken her Müslüman’ın kendi çapında bir şeyler yapması gerektiğini belirtiler.

 

İlke Haber Ajansı muhabirine konuşan Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir, Müslümanların vahdetinin sağlanmasını gerektiğini belirterek, “Bu vahdet, bu birlik sağlanacaksa bu çok önemli. Yani Müslümanların bazı haklarından vazgeçmesi. Veya feragat etmesi ile gerçekleşecekse, Müslümanların kendi bazı haklarından vazgeçip bu birliği sağlamaları gerekmektedir. Bu birlik şuan İslam coğrafyalarında devam eden yangını söndürecektir.” dedi.

 

İsrail’e tepki gösteren Mehmet emin Ekinci,  “Allah’ın laneti ile onları lanetliyorum. Kadın ve erkek olarak Gazze’de ki Müslüman kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

Filistinli Müslümanlara dua eden Üsamettin Söylemez ise, “Allah Teâlâ o kardeşlerimize yardım etsin. Allah, nasıl Bedir ve Huneyn savaşlarında meleklerini göndermişse, Allah yine Gazze’de ki kardeşlerimize meleklerini göndersin. Allah, Müslümanların korkusunu onların kalplerine salsın. Allah onları birbirine düşürsün ve o küfür devletlerinin birliklerini bozsun. Allah Müslümanları muzaffer etsin. Bu bela ve musibetleri de Müslümanların üzerinden kaldırsın. Allah Teâlâ, Müslümanların içerisinde vahdeti sağlasın.” dedi.

 

Yılmaz Engin de, “Allah zaten onlara Kur’an’ı Kerim’de lanet etmiştir. Savaşın da kendisine göre bir kuralının olmasına rağmen onlar hiçbir kurala riayet etmiyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

Abdullah Biçer ise, “Şuanda bizim yapabildiğimiz dua ve boykottur. Boykotu da kendi aramızda yaymaya çalışıyoruz. Ama iş sadece bizimle bitmiyor. Buradan hükümete sesleniyorum. Hükümetin fiili olarak bir şeyler yapması gerekiyor. Onların konsolosluğunu göndermesi lazım. Ve biran önce İsrail’in mallarının reklamının medyadan çekilmesini istiyoruz. Biz çevremiz olarak bunu başlattık. RTÜK’ü arayıp onların reklamlarını şikâyet ediyoruz. Biryandan kardeşlerimiz katledilirken biryandan insanlar onların ürünlerini satıyor. Allah rızası için kardeşlerimiz için bir şeyler yapalım.” şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.