Gebe düve projesi için başvurular sürüyor

Gebe düve projesi için başvurular sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Atalar, 250 bin baş gebe düve projesi için başvuruların sürdüğünü bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar tarafından yapılan açıklamada, 250 bin baş gebe düve projesi için başvuruların sürdüğü belirtildi.

Başvuruların e-Koop otomasyon sistemi üzerinden yapılacağını bildiren Atalar, projedeki temel amacın, işletmelerin gebe düve ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi.

Projeye başvurabilme şartlarını taşıyan ortaklara Ziraat Bankası tarafından ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 5 yıl ödemeli olmak üzere 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullandırılacağını kaydeden Atalar, "Tarım kredi kooperatifleri ortaklarının (üyelerin) başvuracakları söz konusu projeye, 24 Nisan 2018-7 Mayıs 2018 tarihleri arası tarım kredi kooperatiflerince e-Koop otomasyon sistemi üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. Projenin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Projeden yalnızca tarım kredi kooperatifleri üyelerinin yararlanabileceklerini aktaran Atalar, 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle faal olarak büyükbaş süt hayvancılığı yapılmasının gerekli olduğunu bildirdi.

Önceki gün başlayan başvuruların 7 Mayıs'a kadar devam edeceğini belirten Atalar, "En az bir, en fazla 10 büyükbaş hayvana sahip olanlara; mali açıdan kredi kullanmaya uygun olanlara; asgari 15 baş kapasiteli büyükbaş hayvan ahırına sahip olanlara proje kapsamında en az 5, en fazla 14 baş hayvan teslimi yapılacaktır. Hayvanlar, tarım kredi kooperatifleri tarafından tedarik edilip dağıtılacaktır. Başvuruların değerlendirilmesi ve onaylama işlemi T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Kredi, T.C. Ziraat Bankası tarafından 2 yıl ödemesiz, sonraki 5 yıl ödemeli olmak üzere toplam vade 7 yıl olacaktır. Kullandırılacak kredi en fazla 100 milyon TL'ye kadar ve sıfır faizli olacaktır. Proje boyunca toplamda dağıtılacak hayvan sayısı 250 bin olana kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik - İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.