Gaziantep'te Gebelik Okulu’nda eğitim alanlara sertifika verildi

Gaziantep'te Gebelik Okulu’nda eğitim alanlara sertifika verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce açılan Gebelik Okulu’nda eğitimini tamamlayan 240 kursiyere sertifikaları verildi.

Gaziantep’te yıllık ortalama olarak 50 bin çocuğun dünyaya geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, annelik gibi çok önemli olan bir müesseseyi bilgiyle donatmaları gerektiğini ve bunun içinde ‘Gebelik Okulu’nu açtıklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce açılan Gebelik Okulu’nda eğitimini tamamlayan 240 kursiyere sertifikaları verildi.Yaklaşık bir yıl önce açılan “Gebelik Okulu”nda eğitimini tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifika verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anne ve bebek ölüm oranının düşürülmesi için çabaladıklarını belirtti.

Şahin, ‘Gebelik Okulu’nda eğitimini tamamlayan 240 kursiyere verilen sertifika töreninin ardından okuldaki verilen eğitim ve gebelik okulunu açmalarındaki amaç ile ilgili İLKHA’ya konuştu.

Şahin, “Şehrimizde yıllık ortalama 50 bin çocuğumuz doğuyor. Analık gibi çok önemli bir müesseseyi de bilgiyle donatmamız gerekiyordu. Bunun için de Gebelik Okulu’nu açtık. Bu okul çok güzel bir şekilde çalışıyor. Ama daha da kuvvetlendirmemiz, sayıyı daha da artırmamız gerekiyor.” dedi.

Anne ve bebek ölüm oranlarının düşürülmesi için gebelik okulunda verilen eğitimlerin çok önemli olduğunu belirten Şahin, “Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ile beraber yaptığımız çalışma sonucunda arkadaşlarımız ile birlikte oturup bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonunda bir protokol imzaladık. Bu protokol ile beraber biz özellikle de sağlıklı toplum, sağlıklı anne ve sağlıklı bebek için gebe okulunun açılması gerektiğini hem annenin bilinci için hem de anne ve bebek ölümlerinin düşürülmesi ile ilgili bir sertifika programı üzerine çalıştık. Sertifika programı uygulandı. Gebe okulunu açtık. Yaklaşık bir yıllık çalışmanın sonunda bugün sertifika programı yaptık.” ifadelerini kullandı.

Sağlıklı toplumun sağlıklı anne ve huzurlu bir aileyle mümkün olabildiğini, gebelik okulunda anne adaylarına uzmanlar eşliğinde çok önemli eğitimler verildiğini belirten Şahin, kendisini en çok heyecanlandıran ‘Tüp Bebek Projesi’nin de önemine dikkat çekti.

“Anne ve bebek sağlığı çok önemli”

Anne sağlığını ve anne sağlığı açısından bebek sağlığını çok önemli bulduklarını belirten Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Özellikle annelerimizin bedensel, fizyolojik olarak bu değişimi nasıl yönetecekleri ve hem psikolojik olarak ihtiyaçları olan bilgiyi diyetisyenlerle, psikologlarla ve kadın doğum uzmanlarıyla bu dokuz aylık süreçte ne yapmaları ve ne yapmamaları gerekiyor. Bu tür eğitimler veriliyor. Arkasından da bebek olduğu zaman bebekle ilgili anne sütünün faydasından tutun bebeğin sağlığı ve bebek için hijyenik ortamın sağlanması ve bebeğin bakımı içinde ile ilgili bilgilerin yer aldığı sertifika programı hazırlandı. Bunun sonunda da bugün gördüğünüz gibi çok yüksek bir memnuniyet var. Çünkü bilgi önemli, bilgiyi kullanmak önemli, öğrenmek önemli ve bunu uygulamasını yapmak önemlidir. Biz de geleceğimiz ve toplumumuzun sağlığı açısından anne sağlığını ve anne sağlığı açısından da bebek sağlığını çok önemli buluyoruz. Bu bakış açısıyla da gebe okulumuzu açmış bulunuyoruz.”

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler