Geç kalan öğrenciler YGS'ye alınmadı

Geç kalan öğrenciler YGS'ye alınmadı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na 2-3 dakika geciken öğrenciler sınava alınmadı.

Siverek’te, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün saat 10.00'da başladı. Sınav binalarına alım işlemlerinin saat 09.45’te tamamlanmasının ardından sınava geç gelen öğrenciler ise sınava alınmadı.

Sınava ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yapraklı (Tüverek) köyünden katılan Yusuf Çataltaş, sınava gireceği Yusuf Sami Kız Anadolu Lisesine 09.47'de gelmesinden dolayı sınava alınmadı.

2 dakika geç kaldığı gerekçesiyle sınava alınmayan Çataltaş, “İki dakika sınava geciktiğim için sınava alınmadım. 15 dakika boyunca içerde bir şeyler anlatıyorlar. Zaten bize anlatılanları biliyoruz. Niye almıyor sınava anlamış değilim. 12 yıl boyunca okuyorsun bir şeyler elde etmeye çalışıyorsun. Diğer okullarda da 4-5 kişi sınava geç kaldıkları gerekçesiyle sınava alınmamış. Ben mağdur oldum başkası mağdur olmasın” dedi.

Hilvan’ın Gölcük köyünden yeğenini sınava getiren Mahmut Akyavuz isimli vatandaş da okulu bulamadıklarından dolayı sınava 3 dakika geç geldiklerini, bundan dolayı yeğeninin sınava alınmadığını belirtti. Akyavuz, yeğeninin bir yıllık emeğinin boşa gittiğini söyledi.

Mücahid Akyılmaz isimli öğrenci ise sınava 3 dakika geç geldiğinden dolayı sınava alınmadı.

Okul bahçesinde çocuklarını bekleyen bazı öğrenci velileri ise sınavda görevli polis memurları ile görüşerek, öğrencilerin sınava alınmasını istedi. Polis memurlarının sınav görevlileri ile görüşmesinin ardından 09.45’ten sonra sınava gelen hiçbir öğrencinin sınava alınmayacağını belirtti.  (Abdurahman Uğurlu-İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.