Geçen yıl 7 bin 500 kişi trafikte hayatını kaybetti

Geçen yıl 7 bin 500 kişi trafikte hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl 7 bin 500 kişinin trafikte hayatını kaybettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl 7 bin 500 kişinin trafikte hayatını kaybettiğini söyledi.

Soylu, "Bu yıl ilk 4 ay kötü başlamıştık, bana kızıyorlardı, denetimleri çok yaptırıyorsun diye. İlk 4 ay yüzde 8 trafik kazaları ölümlerinde artış vardı. Sonra bunu 'durdurmamız lazım' dedik. Sadece denetimlerle değil, aynı zamanda maket trafik araçları da yaptık ve üzerine lambalar da taktık. Geçen gün kendim de kandım. Yüzde 7'in üzerinde o maketlerin bulunduğu bölgelerde kazalar ve ölümler azaldı." dedi.

"Bu ayın sonunda bin 500 trafik polisi vereceğiz. Bu yıl itibarıyla 4 bin 500 trafik polisini göreve başlatmış oluyoruz." diyen Soylu, "Trafikte büyük işler yaptık, helikopterle denetim de olmak üzere ve otoyollarda aldığımız tedbirlerle şu anda yılın ilk 4 ayında yüzde 8 artıştan yüzde 5 azalmaya düştük. İnşallah trafik meselesini hep birlikte düzelteceğiz. Kazalarda hayatını kaybedenlerin çoğu emniyet kemeri takılmaması nedeniyle oluyor. Bir de araba kullanırken ne olursunuz cep telefonu kullanmayın. Çünkü konsantrasyonu sağlayamıyoruz. Bunların hepsinde de inşallah başarı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.