Geleceğimizin teminatı gençlerimizi bağımlılıktan koruyalım

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi bağımlılıktan koruyalım

Mardin Valisi Mustafa Yaman "Uyuşturucu madde kullanımı geleceğimizin teminatı gençleri hedef alan son derece önemli bir sorun haline gelmiştir." dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla, 81 ilde bugün saat 09.30'da eş zamanlı olarak "Uyuşturucu ile Mücadele Toplantıları" yapıldı. Mardin’deki toplantı, Vali Mustafa Yaman başkanlığında gerçekleştirildi.

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak, eşgüdüm sağlamak ve madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek ve alınacak kararları uygulamak amacıyla yapılıyor.

Toplantıda, kurulun bir önceki dönem yaptığı çalışmalar değerlendirilip bundan sonra yapılacak faaliyetler belirlendi. Bağımlılıkla mücadele ile ilgili yürütülen projeler ve 2019 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmalar katılımcılara sunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Yaman, toplumun her kesimine uyuşturucu ile mücadele konusunda çok büyük görevler düşüğüne belirterek, "Uyuşturucu madde kullanımı toplumumuzun hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, geleceğimizin teminatı gençleri hedef alan son derece önemli bir sorun haline gelmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi bağımlılıktan korumak ve kurtarmak için başta anne ve babalar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile birlikte toplumun tüm kesimleri seferber olmalıdır." diye konuştu.

Toplantıya; vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, emniyet müdürleri, jandarma komutanları, üniversite temsilcileri, sağlık kurumlarının temsilcileri ve Yeşilay il temsilciliği katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler