Geleceğin mucitleri projelerini sergiledi

Geleceğin mucitleri projelerini sergiledi

Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi’ne kayıtlı üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrencilerinin hazırladıkları robot projeleri sergilendi.

Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi’nin organizasyonuyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TUBİTAK) desteğiyle kentteki okullarda okuyan üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrencilerinin hazırladıkları robot projeleri sergilendi.

TUBİTAK desteğiyle öğrenciler tarafından hazırlanan 25 robot projesi ile geleneksel resim sanatları olan Ebru ve Çini dallarında olmak üzere toplamda 34 özgün çalışma sergiye çıkarıldı.

Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Robotlu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

“Son derece kabiliyetli zeki öğrencilerimiz var”

Gerçekleştirilen TUBİTAK’ın 4006 kodlu robot bilim etkinliğinde konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bilim ve Sanat Merkezimizde öğrencilerimizin emeklerinin ürünü olan eserleri görmek için bir araya geldik. Son derece kabiliyetli, zeki öğrencilerimiz var. Onların eğitimine katkı sağlayacak imkânlar tanındığında öğrencilerimizin kabiliyetlerini en iyi şekilde ortaya koyduklarını gördük. Bu çalışmalarda, bu eğitim sürecinde katkısı olan bütün idarecilerimize, bütün öğretmenlerimize ve çocuklarımızın ailelerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın, kendi kapasitelerinin farkında olarak, bilimsel gelişmelerini çok daha iyi bir geleceğe adım attıklarını gördük. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“Bu nesilden daha iyi mühendisler ve akademisyenler yetişeceğimiz konusunda ümitliyiz”

Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen TUBİTAK’ın 4006 kodlu robot bilim etkinliğine davetli olarak katılan Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, düzenlenen fuara Mühendislik Fakültesi dekanı olarak katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkoğlu, "Bize tabandan gelen neslin nasıl bir yetişme tarzıyla geldiğini onu yerinde görebilmek, neticede biz bunları üniversitede daha ileri noktalara taşımak için uğraşıyoruz. Tabandan geldiği eğitim düzeyini görebilmek bizim için önemliydi. Burada şunu gördüm. Eğitimimiz artık ezberci zihniyetten çıkıp direk fiziksel olarak, olayların fiziksek irdelenmesi işin içine girdiği ve öğrencilerin öğrendikleri konuları fiziksel olarak, olaylara ve problemlere yansıttığından dolayı bunu görmek son derece beni memnun etti.  Bu nesilden ümitliyim. Bu nesilden biz daha iyi mühendisler ve akademisyenler yetişeceğimiz konusunda ümitliyiz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.