Gelecek nesiller Mursi'yi asla unutmayacak

Gelecek nesiller Mursi'yi asla unutmayacak

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehid olması nedeniyle Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazı sonrası yapılan konuşmada, nesillerin Muhammed Mursi'yi unutmayacağı vurgulandı.

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehid olması nedeniyle Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Müftülük tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Hacı Maksut Cami'sinde kılınan öğle namazından sonra, cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kılındı. Cami avlusuna sığmayan vatandaşların bir kısmı ise dışarıda cadde üzerinde namaz kıldı. Gıyabi cenaze namazına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Muhammed Mursi'nin şehit edilmesi ile ilgili bir konuşma yapan Müftü Vekili Sülayman Bür, Mursi'in hayatından bahsedip, gelecek nesillerin Mursi'yi unutmayacağını ve Mursi'in yeryüzündeki mazlum Müslümanlar için mücadele ettiğini söyledi.

Bür, "Bizler buraya Muhammed Nursi'nin Şehit olması hasebiyle toplandık. Muhammed Mursi Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanıdır. Seçildikten yaklaşık bir yıl sonra hain bir darbe girişimi ile görevine son verildi. Onun görevine son verenler onu esir etmek istiyorlardı. Onu zindanlarda demir parmakların ardında atmak suretiyle kendisini köleleştirmek istiyorlardı. Fakat Muhammed Mursi kendilerini esir etmek isteyenlerden çok daha özgürdü. Ve şunu biliyordu ki asıl esir olanlar kendi fikrini, zihnini ve benliklerini batıya satmış kimselerdi. Muhammed Mursi dün mahkemeye çıkarılırken şehit oldu. Muhammed Mursi Mısır'daki mazlumlar için şehit oldu. Irak'ta, Felluce'de, Ebu Gureyb cezaevinde iffetine el uzatan kadınlar, Çin'de zulüm gören Müslümanlar, Doğu Türkistan'da zulüm gören Müslümanlar için şehit oldu. Bizim canımız ve kanımız Mescid-i Aksa'yı tavaf etmektedir, Mescid-i Aksa'yı savunduğu, israil terörist dediği, zalimlere boyun eğmediği, Firavun'lara karşı Musaların yanında yer aldığı için şehit oldu. Halep'i, Şam'ı Mekke'yi, Medine'yi, Kudüs'ü savunduğu için şehit oldu. Halep'te enkaz altından çıkarılan çocuklar, Filistin'de üzerlerine fosfor bombaları yağdırılan çocuklar için şehit oldu." diye konuştu.

"Muhammed Mursi bir Cumhurbaşkanı olmasına rağmen tıpkı Hasan El Benna gibi sabaha karşı üç beş kişinin katılımıyla defnedildi." diyen Bür, "Muhammed Mursi'yi şehit etmekle ondan kurtulduğunu zannedenler bilsinler ki bir Mursi şehit olur ama bin Mursi yerine geçer. Muhammed Mursi'yi korkutmak isteyenler bilsinler ki ne Muhammed Mursi ne de Müslümanlar asla korkmadılar. Bizle Muhammed Mursi'nin davasını asla unutmayacağız. Kıyamete kadar gelecek olan nesiller O'nu şu sözleriyle hatırlayacaklardır; 'Kur'an bizim anayasamızdır, Resulullah bizim önderimizdir, cihat bizim yolumuzdur ve Allah yolunda ölmek bizim en büyük arzumuzdur' sözleriyle hatırlayacaklar." ifadeleri kullandı.

Gıyabi cenaze namazı yapılan dua ile sone erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.