Geleneğini inkâr eden bir toplum geleceğini inşa edemez

Geleneğini inkâr eden bir toplum geleceğini inşa edemez

Ümmetin 1400 yıldır inşa ettiği İslam medeniyeti binasını inkâr etmeden onararak aslının korunması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, “Geleneğini inkâr eden bir toplum geleceğini inşa edemez.” dedi.

Mardin’de din görevlilere yönelik düzenlenen “Kur’an Bize Yeter Söylemi” konferansında konuşan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, camileri dolduran vatandaşların yaş ortalamasına dikkat çekerek, “Ülkemizdeki gençliği kaybediyoruz, eğer kazanmak istiyorsak yeni bir üslup ve orta bir yol bulmamız gerekir.” dedi.

Mardin İl Müftülüğü, “Kur’an Bize Yeter Söylemi” konferansı düzenledi. İl Müftülük binasındaki konferans salonunda düzenlenen ve din görevlilerin katıldığı konferansa konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım katıldı.

Türkiye’de hadisleri inkâr eden insanların çoğu 30 yaş altındaki gençler olduğunu ifade eden Yıldırım, “Buradaki kalabalığı aldanarak,  camideki cemaatimize aldanarak çoğunluğu teşkil ettiğimizi kesinlikle düşünmeyin. Biz azınlıktayız ve gerçekten de 30 yaş altındaki insanlara ulaşamıyoruz. Türkiye'de hadisleri inkâr eden insanların çoğu yaşları hep 30’un altındaki insanlardır. Burada bir iletişim sorunumuz ve Kur’an-ı Kerim ile sünneti sağlıklı bir şekilde bu insanlara tanıtamama gibi sorun ve derdimiz var.” dedi.

Ümmetin 1400 yıldır inşa ettiği İslam medeniyeti binasını onararak aslının korunması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şunları söyledi:

“Ülkemizde savurganlığın nedeni, ifrat ve tefrit noktasında orta yolu bulamadığımız içindir. Allah, bizi vasat ümmet yapmış ise orta yolu bulmamız lazım. Ne kitapları kutsayacağız, nede Peygamber Efendimizin bize bıraktığı bu mirası inkâr edeceğiz. Bu ümmetin 1400 yıldır inşa ettiği bir medeniyet var. Biz bu medeniyetin yama gerektiren, sıvası dökülen, boyası dökülen, tamir gerektiren neresi var ise orasını tamir etmemiz ve tedavi ederek daha güzel bir hale getirmemiz gerekir. Hazreti Peygamber şöyle buyuruyor: ‘Ben, İslam binasında boş bırakılan kerpicin yeriyim, ben oraya konuldum ve İslam binası İslam medeniyeti tamam oldu.’ Çağımızın bazı sıkıntıları var ama bu İslam medeniyeti binasını darmadağın etme, sıfırdan inşa etmek gibi saçma sapan bir şey olamaz. Kendi geleneğini inkâr eden bir toplum geleceği inşa edemez. Dolayısıyla yapmak gereken bu binada tamir edilmesi gereken yerleri tamir etmektir. Bu asli yapıyı bizim korumamız gerekir. Bunun da ilacı da ne o tarafa gideceğiz, ne bu tarafa gideceğiz. Bizim gideceğimiz yol orta yol olması gerekir.”

Yıldırım, camileri dolduran vatandaşların yaş ortalamasına dikkat çekerek, “Size arz etmek istediğim şey şu; bakış açısını biz kazanamazsak bu ülkemizdeki gençliği kaybediyoruz. Ankara Hacı Bayram Veli’de bir pazar günü İkindi Vaktinde camide vaaz verirken yaş 30’dan aşağı olanlar el kaldırsın dedim, 5-10 kişi el kaldırdı. Biz kaybetmişiz gençliği, eğer kazanmak istiyorsak yeni bir üslup ve orta bir yol bulmamız gerekir.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler