Geleneksel Trabzon Günleri devam ediyor

Geleneksel Trabzon Günleri devam ediyor

​Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen "Geleneksel Trabzon Günleri" ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Trabzon’un 557’inci fetih yıldönümünde gerçekleştirilen "Geleneksel Trabzon Günleri" "Komşunu da alda gel" sloganıyla başladı.

İstanbul Yenikapı etkinlik alanında 20 Eylül itibarıyla başlayan etkinlikte, Tereyağından tulum peynirine, çaydan fındığa her türlü yöresel lezzetlerin sunulmasının yanı sıra Trabzon ve Karadeniz’in kültürel mirası, tarihi ve yine yöreye has olan el yapımı ahşap oyma, bakır işçiliği, gibi ürünler de sergileniyor.

Trabzon’dan ürünlerini getirerek burada sergilemek ve özlenen tatları hemşerilerine sunmak için gelen vatandaşlar duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabirine anlattı.

Trabzon’dan özgü kavurma satışı yapan Hüseyin Erdoğan, sattıkları ürünlerin doğal ve temiz olduğunu söyledi.

Amaçlarının kendi ürünlerini tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak olduğunu belirten fındık ve fındık mamulleri üreticisi Acun Yalman, “İstanbul’a, Ankara’ya gidiyoruz. Trabzon günleri neredeyse bizde oraya gidiyoruz. Ürünlerimiz doğal üretiliyor. Fındığımızın tuzlu, iç fındık ve çiğ fındık ve çifte kavrulmuş fındık çeşitlerimiz var. Ayrıca fındık ezmesi çeşitlerimiz de var.” dedi.

Köylerden ve yaylalardan topladıkları tereyağını İstanbul’daki gurbetçilere sunmak için getirdiklerini söyleyen Cihangir Güdü, “Arabanın çıkmadığı yerlerde yaya olarak gidip tereyağını topluyoruz. Halkımızı pazar gününe kadar buraya bekliyoruz.” diye konuştu.

Trabzon Araklı İlçesi Belediye Meclis Üyesi Ekrem Reis, Trabzon Dernekler Federasyonunun Trabzon günleri adı altında düzenlediği etkinliğe belediyeleri adına stant açtıklarını söyledi.

Reis, ”Burada Trabzon ve Araklı ilçesinden olan hemşerilerimizle buluşup kucaklaşıyoruz. Ürün sergilemek amacıyla değil, sadece kültürlerimizi canlı tutmak, burada yaşayan hemşerilerimizle kaynaşıp hasbihal etmek ve varsa ilçemizle ilgili fikirlerini alıp memlekette uygulama imkânı bulmak adına buradayız” dedi.

Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ise yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Bu yıl yaptığımız etkinliğimizdeki ana temamız Trabzon’un 557’inci fetih yıldönümüdür. Biz bu kutlamaları Fatih Sultan Mehmet’in şahsı manevisinde kutluyoruz. Bunu Trabzon’da da yapabilirdik. Ama diyoruz ki Fatih Sultan Mehmet İstanbul’dan Trabzon’a geldi. Biz de Trabzon’dan İstanbul’a geldik. Onun huzurunda bu etkinlikleri kutluyoruz. Trabzon günleri adı altında bu seneki sloganımız ‘komşunu da alda gel’ sloganıdır. Ülkemizin birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, Edirne’sinden Hakkâri’sine kadar bütün insanlarımızın et tırnak misali olduğunu gördük. Biz de diyoruz ki insanlarımız Trabzon’un kültür ve tarihini gelip burada yaşasınlar.”

HÜDA PAR'dan "Geleneksel Trabzon Günleri"etkinliğine ziyaret

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘Geleneksel Trabzon Günleri’ etkinliklerine katıldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyet, "Geleneksel Trabzon Günleri" etkinliğine katılarak statları tek tek gezerek katılımcıların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Samimi diyalogların gerçekleştiği ziyaret kapsamında bir stant görevlisi tarafından Elibüyük ve beraberindeki heyete hediye takdim edildi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu’yla da görüşen Elibüyük, yaptıkları ziyaretlerin ardında etkinlik alanından ayrıldı.

Yenikapı etkinlik alanında 20 Eylül itibarıyla başlayan ‘Geleneksel Trabzon Günleri’ 23 Eylül Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler