Gelin Kardeş Olalım Projesi ile deneyimler paylaşıldı

Gelin Kardeş Olalım Projesi ile deneyimler paylaşıldı

"Gelin Kardeş Olalım Projesi" kapsamında, Antalya'nın Gazipaşa İlçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kardeş ilçe olarak eşleştirildi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ülke geneli için, "Gelin Kardeş Olalım" proje çağrısı kapsamında, Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nin hazırlayıp sunduğu proje, Antalya İl Müdürlüğü Komisyonunca kabul edilerek Gazipaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kardeş ilçe olarak eşleştirildi.

Dört gün süren proje kapsamında, Gazipaşa İlçesi, teknik bir heyetle Sur çiftçilerini sahada ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.

Teknik gezi kapsamında, Antalya ve Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden gelen heyet incelemelerine başladı. Sur Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mahmut Akbaş'ı makamında ziyaret eden teknik heyete, İlçe Müdürlüğünce bilgilendirmeler yapıldı.

Teknik heyet, program çerçevesinde Sur İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şirin Demir tarafından bölge üreticilerinin sorunları, avantaj ve dezavantajları, bölgenin bitkisel ve hayvansal üretimi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Sur İlçesi Kaymakamını makamında ziyaret eden heyet, İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile proje hakkında istişare yaptı. Çiftçi, buna benzer dezavantajlı gruplara yönelik projeleri destekleyeceklerini söyledi.

Teknik heyet, son olarak Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı Alibardak Köyü'nde düzenlenen "Diyarbakır Buğday Hasat Sezonu"nun açılışına katılarak kardeş proje hakkında Güzeloğlu'na bilgilendirme yaptıktan sora ilçeden ayrıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler