Gelir kriteri engellileri mağdur ediyor

Gelir kriteri engellileri mağdur ediyor

​Toplumun korunmaya muhtaç kesimleri arasında yer alan engelliler, Bakanlığın belirtmiş olduğu ‘Aile Gelir Kriteri’nden dolayı maaş alamamanın mağduriyetini yaşıyor.

Yaşadıkları engelin yanı sıra kanun ve düzenlemelerle mağduriyetleri daha da artan engelliler, sorunlarına bir çözüm bekliyor. Ailelerin evlerine giren toplam gelir tutarı Bakanlığın belirttiği Gelir Kriterini belli miktarda geçtiğinden dolayı maaş alamayıp mağdur olduklarını belirten engelliler, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor.

Bu mağdurlardan bir tanesi de Batman’da ikamet eden ve kemik eğriliği, sırt kamburu, kemik erimesi hastası olan yüzde 54 engelli raporlu 24 yaşındaki Mehmet Fatih Atmanoğlu, evde kaldığı ve babasının sigortasından faydalandığı için aile gelir kriterinden dolayı engelli maaşı alamadığını belirten Atmanoğlu, İLKHA muhabirine bunun bir haksızlık olduğunu söyledi.

Belirtilen gelir kriterinin yeniden düzenlenerek engellilerin mağduriyetini ortadan kaldıracak şekilde değiştirilmesi gerektiğini savunan Atmanoğlu, tek isteğinin babasının vereceği harçlığa bağlı kalmadan, maddi olarak başkasına muhtaç olmamak olduğunu söyledi.

“Tüm girişimlerime rağmen sonuç alamadım”

Kendisi gibi çok sayıda mağdur engellinin olduğuna işaret eden Atmanoğlu, “Engelliyim ve bir türlü maaş alamıyorum. Babamın himayesinde olduğum ve onunda sigortalı olmasından dolayı engelli maaşından faydalanamıyorum. Engelimden dolayı çalışamıyorum da. Ancak İŞKUR tarafından açılan kurslara gidebiliyorum. Defalarca maaş talebinde bulundum ya kabul edilmedi ya da red edildi. Dilekçe yazdım, buna da cevap verilmedi. Tüm girişimlerime rağmen bir türlü sonuç alamadım.” dedi.

“Kriterlerin kaldırılmasını istiyorum”

Her engelli gibi kendisinin de engelli maaşından yararlanmak istediğini vurgulayan Atmanoğlu, “Sadece maaş talebinde bulunuyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. Gerekirse ailemden ayrılmaya bile razıyım. Önüme bir kriter koydular ve bu kriter yüzünden hayatım mahvoldu. Sadece benim değil benim gibi birçok engellinin hayatı mahvoldu. Ayrı ev zorunluğu ve evlenme şartı getirilerek engellilerin maaş alması azaldı. Bu kriterlerin artık kaldırılmasını istiyorum. Tüm engellilerin adına bunları söylüyorum. Peygamber Efendimizin, ‘Kolaylaştırın, zorlaştırmayın’ Hadis-i Şerifinde de belirtildiği gibi bende yetkilerin kolaylaştırılması talebinde bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler