Genç evlilik mağduriyetlerinin çözümü seçim sonrasına kaldı

Genç evlilik mağduriyetlerinin çözümü seçim sonrasına kaldı

Yasa gereği erken yaşta evlendikleri gerekçesiyle kocaları, cinsel istismar suçuyla cezaevine atılan kadınlar, Ankara'ya giderek mağduriyetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti ve mağduriyetin seçim sonrası çözüleceği sözünü aldılar.

Kamuoyunda "Genç Evlilik Mağdurları" olarak bilinen kadınlar, Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve birçok milletvekili ile görüşerek yaşadıkları sıkıntıların çözüme kavuşturulmasını istediler.

Mağduriyetler seçim sonrasında çözüme kavuşturulacak

37 kişiden oluşan bir grup ile 5 Şubat Salı günü Meclis'e giden kadınlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile yaptıkları görüşme neticesinde sorunlarının çözümü için tasarının hazırlandığını ancak gerekli işlemlerin seçim öncesinde bitmeyeceğini, yaşanan mağduriyetin seçim sonrasında çözüme kavuşturulacağı sözünü aldılar.

Yaptıkları görüşme sonrasında İLKHA’ya bilgi veren genç evlilik mağdurlarından Sevim Eraydın, "Biz genç evlilik mağdurları olarak 37 kişi Meclis'e giderek bizzat Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Kendisine yaşadığımız mağduriyet hakkında bilgi verdik. Bize konu hakkında çalışma yaptıklarını, gerekli hazırlıkların seçim öncesine yetişemeyeceğini ve seçimden sonra konunun çözüleceğini söyledi. Ayrıca konu ile ilgili CHP’li vekillerle de görüştük. Konuya dair önlerine önerge geldiğinde imzaya hazır olduklarını söylediler." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.