"Genç Hatipler Minberde" yarışmasının finali yapıldı

"Genç Hatipler Minberde" yarışmasının finali yapıldı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye geneli düzenlenen "Genç Hatipler Minberde" hutbe okuma yarışmasının finali Bingöl'de yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip anadolu liseleri arasında Türkiye geneli düzenlenen "Genç Hatipler Minberde" hutbe okuma yarışmasının finali Bingöl'de yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinatörlüğündeki yarışma Hacılar Camii'nde gerçekleştirildi.

Ulu Camii İmamı Mücahit Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yarışmaya geçildi.

Yarışmaya katılan öğrenciler jüri üyelerinin beğenisini kazanmak için çaba sarf ederken, vatandaşlar da öğrencileri dinlemek için camiye geldiler.

Finale kalan 10 öğrencinin katıldığı yarışmada 97,8 puanla Ankara Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Efe birinci olurken, Kocaeli Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Şener 97,5 puanla ikinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muaz Tiryaki ise 97,3 puanla üçüncü oldu.

Yarışmaya öğrencilerin yanı sıra Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Müftüsü Mecit Can, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar da katıldı.

Yarışmanın sonunda bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Eğitim Politikaları Daire Başkanı Erkul, Bingöl'ün tarihi bir güne şahitlik ettiğini söyledi.

Erkul, "Toplam 5 bin 284 öğrencimizin katıldığı hutbe yarışmalarında 10 bölge birincisi genel müdürlüğümüzün çalışması ve faaliyeti kapsamında yarıştı. Bizler öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve mesleki yönden gelişmesi hususunda bu faaliyetleri yapıyoruz. Bu anlamda hutbe okuma yarışması da öğrencilerimizin bilgi ve mesleki becerilerinin gelişmesi noktasında çok önemli bir farkındalık beraberinde getirdi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışmada birinciliği kazanan Ankara Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Efe ise "Bugün burada 'Genç Hatipler Minberde' yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan herkes kazanmıştır. Yarışmayı düzenleyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 10 ayrı ilden katılan öğrenciler arasından ben birinci oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ayrıca, finale kalan 10 öğrencinin Bingöl merkezde farklı camilere gidip cuma hutbesi okuduğu belirtildi. (İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.