Genç yaşında cezaevine giren oğlum cezaevinde yaşlandı

Genç yaşında cezaevine giren oğlum cezaevinde yaşlandı

İslami hassasiyetlerinden dolayı FETÖ yargısının kumpaslarıyla 19 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Kemal Hakseven’in yaşlı annesi, genç yaşında cezaevine giren oğlunun cezaevinde yaşlandığını ve artık bu zulmün sona ermesini istediklerini söyledi.

28 Şubat döneminde camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiği için binlerce mütedeyyin kişi gözaltına alınıp türlü türlü işkencelere maruz kaldı. Aradan geçen onca yıla rağmen halen cezaevinde tutuklu bulunan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının ve yakınlarının adalet çağrısı bir türlü duyulmak istenmiyor.

İslami hassasiyetlerinden dolayı FETÖ'nün hâkim, savcı ve polislerinin kumpaslarıyla cezaevine atılan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarından olan Kemal Hakseven, yaklaşık 19 yıldır cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiği için üniversite öğrencisi iken gözaltına alınan ve günlerce işkence gördükten sonra işlemediği suçlardan dolayı müebbet hapis cezasına çarptırılan ve aradan geçen 19 yıla rağmen halen tutuklu bulunan Hakseven’in hasta ve yaşlı annesi, oğlu için adaletin tecelli edeceği günü bekliyor.

FETÖ kumpaslarıyla cezaevine konulan oğlunun 19 yıldır özlemini çeken Kemal Hakseven’in hasta ve yaşlı annesi Gülizar Hakseven, yüzlerce 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının anneleri gibi oğlu için adalet istiyor.

FETÖ'nün hakim, savcı ve polisinin kumpaslarıyla yaklaşık 20 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Kemal Hakseven’in annesi Gülizar Hakseven, bu süreçte yaşadıkları mağduriyeti İLKHA’ya anlattı.

Oğlunun tek suçunun camide Kur’an-ı Kerim dersi vermek olduğunu ve üniversite öğrencisi iken FETÖ yargısı tarafından tutuklandığını belirten Hakseven, “Benim oğlum bir öğrenciydi, okulunu okuyordu. Onları toplayıp götürdüler. Bir suçu olsaydı anlardık. Ama oğlumun hiçbir suçu yoktu ve oğlumun tek suçu Kur'an- Kerim dersi vermekti. Bundan dolayı oğluma 36 yıl hapis cezası verdiler ve bir insan kaç kişiyi öldürse bile bu kadar ceza yemez. ”dedi.

“Oğlum genç iken cezaevine girdi, şimdi ise yaşlı oldu”

Oğlunun herkes tarafından sevildiğini anlatan Hakseven, “Biz bu mahallede oturduğumuz sürece tüm komşular oğlumdan razıydı. Hiç kimse oğlumdan rahatsız olmamıştı. Komşularımız halen ‘o çocuk bir karıncayı dahi incitmez. Nasıl böyle bir durum olabilir?’ diyorlar. Ama oluyor, biz ne yapalım. Demek ki oğlumun kaderi böyleymiş. Cezaevine girdiğinden beri hiç ceza indirimi bile yapmadılar. Kaç senedir oğlum cezaevinde, bu kadar da olmaz. 18 yıldır cezaevinde ne bir ceza indirimi var ne de başka bir şey var. Oğlum genç iken cezaevine girdi, şimdi ise yaşlı oldu.”diyerek sitem etti.

“Eşim, oğlumun hasretinden vefat etti”

Eşinin oğlunun hasretine dayanamayarak geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat ettiğini ve oğlunun babasının cenazesine bile katılmasına izin verilmediğini anlatan Hakseven, “Babası oğlum o dönemde yakalandığında çok merak ediyordu. O meraktan dolayı bir yıl sonra beyin kanaması geçirip vefat etti. Oğlum babasının taziyesine de katılamadı. Babasının cenazesini bile göremedi. Yine ağabeyi vefat etti, onu da göremedi. Taziyenin üçüncü günü izin verdiler. Ailemizden kaç kişi vefat etti ve hiçbirinin de cenazesine katılamadı.”ifadelerini kullandı.

“Kur'an-ı Kerim dersi suç oldu”

Oğlunun yaklaşık 19 yıldır cezaevinde olduğunu hatırlatan Hakseven, yıllardır adalet beklediklerini ve buna rağmen bir türlü oğlunun serbest bırakılmadığını ve artık ümidinin kalmadığını belirterek şunları söyledi:

“Onca suç işleyenler çıkıyor ama oğlum ve arkadaşları bir türlü çıkmıyor. Artık insanın zoruna gidiyor. Bizim için çok zor oldu. Suçlular dahi bu kadar erken çıkarken oğlum ve arkadaşlarının da hiçbir suçu olmadığı halde yıllardır cezaevinde. Oğlumu bırakacaklarına da inanmıyorum. Bu bizim için çok acı bir durum. Tek suçu Kur'an dersi vermekti, Kur'an-ı Kerim dersi suç oldu.”

Oğlunun suçsuz olduğu yıllardır halde cezaevinde olması yetmezmiş gibi defalarca sürgün edildiğini ve cezaevi cezaevi dolaştırıldığını belirten Hakseven, oğlunu ziyarete gittiğinde gardiyanların gözündeki protezden dolayı  “Sen bu çocuğun annesi değilsin” diyerek kendisine sıkıntı çıkardıklarını ve görüşe almadıklarını belirtti.

“Ömürleri cezaevinde geçti”

Oğlunun genç iken cezaevine girdiğini ve cezaevinde yaşlandığını belirten Hakseven, “Oğlumu suçsuz yere cezaevine atmamış olsalardı şu anda evlenmiş ve çocuk sahibi olmuş olacaktı. Şu anda 45 yaşına gelmiş. Bundan sonra yaşlı oldu. Oğlum dışarı da olsaydı kendisini çoktan evlendirirdim. Hayallerimiz hep yarım kaldı. Ömürleri cezaevinde geçti.”şeklinde konuştu.

Yıllardır oğlunun hasretini çektiklerini ve çeşitli hastalıklara yakalandığını söyleyen anne Hakseven, bir an önce oğluna kavuşmak istediğini belirterek, oğlunun yeniden yargılanıp artık serbest bırakılmasını istedi.

Artık adaletin tecelli etmesini istediklerini belirten Hakseven, “Bu kadar da zulüm olmuyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler