Genç yaşta Allah'ın misafiri olacağımız için çok mutluyuz

Genç yaşta Allah'ın misafiri olacağımız için çok mutluyuz

​Gaziantep’te düzenlenen umre ödüllü "40 Hadis 40 Yorum" yarışmasında dereceye girerek kutsal topraklara gitme hakkı elde eden öğrenciler, genç yaşta Allah'ın misafiri olacakları için çok mutlu olduklarını söylediler.

Gaziantep’te düzenlenen umre ödüllü "40 Hadis 40 Yorum" yarışmasında dereceye giren 164 öğrenci, dün dualarla kutsal topraklara uğurlanmıştı.

Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre ödüllü kitap okuma yarışması kapsamında"40 Hadis 40 Yorum" kitabından sınava katılan ve sınavda da dereceye giren 164 lise öğrencisi, umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı.

Yarışma kapsamında sınava girerek okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olarak derece elde edip, umre ödülü kazanan lise öğrencileri, dün Gaziantep Havalimanından dualarla kutsal topraklara uğurlandılar.

Duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan öğrenciler, henüz genç yaşta mukaddes topraklara gidecek olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Genç yaşta kutsal topraklara gitmenin mutluluk verici olduğunu ve Allah'ın misafiri olacakları için çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, sınav vesilesiyle hem kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını hem de kutsal topraklara gitmeyi hak kazandıklarını belirttiler.

"Allah'ın misafiri olacağımız için çok mutluyuz"

Allah'ın misafiri olacağı için çok mutlu olduğunu belirten Kevser Nuribili,"Sınava katıldım ve Allah'a hamdolsun sınavı kazandım. Çok insana nasip olmayan bir şekilde umreye gideceğim. Bundan dolayı şu an çok heyecanlıyım. Çünkü Resulullah'ın dolaştığı sokaklarda dolaşacağım ve Resulullah'ın kabrini ziyaret edeceğim. Buna vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Allah'ın misafiri olacağımız için çok mutluyuz, bu ziyaret oldukça heyecan verici. Rabbim oraya layık olmayı bize nasip etsin." dedi.

"Genç yaşta kutsal topraklara kavuşacağız"

Genç yaşta kutsal topraklara gittiğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Zehra Karataş ise şunları söyledi:

"Öncelikle bu organizasyonu düzenleyen ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum ve Allah onlardan razı olsun. Allah'a şükürler olsun ki daha bu genç yaşta Peygamber Efendimizin ayak bastığı o kutsal topraklara kavuşacağız. Bize bu imkânı sağlayanlara çok teşekkür ediyoruz. Biz orada Allah'ın misafiri olacağız. Buda çok güzel bir duygudur. En önemlisi de bu genç yaşımızda o kutsal toprakları görmemizdir. Allah belediye başkanımızdan razı olsun."

"Genç yaşta kutsal topraklara gitmek mutluluk verici"

Genç yaşta kutsal topraklara gitmenin mutluluk verici olduğunu belirten Ebru Budak da"Umre ödüllü kitap okuma yarışması vardı. Bu yarışmaya katıldım. Sınav kitabını defalarca okudum. Birinci olduğum için çok mutluyum. Okul birincisi olduğumu duyunca çok sevindim. Allah'ın misafiri olacağım için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu genç yaşta kutsal topraklara gitmek mutluluk verici ve bu duygu anlatılmaz bir duygu. Bütün arkadaşlarım ve ben heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

"Umreye gideceğim için çok sevinçliyim"

Sınavda birinci olduğu ve kutsal topraklara gideceği için çok mutlu olduğunu belirten Kübra Canpolat da"Ben bu kitap yarışmasını duyduğumda aslında çok sevinmiştim. Çünkü kitap okumayı seviyorum, kitaplarla aram iyidir. Sınav kitabını hemen alıp okumaya başladım. Sınava girdim ve sınavdan sonra okul müdürümüz beni yanına çağırdı. Okul birincisi olduğumu söylediğinde çok sevindim, çok mutlu oldum. Sevincimi sınıf arkadaşlarımla paylaştım. Umreye gideceğim için çok sevindim. Ben, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Bu genç yaşta kutsal topraklara gideceğim için çok mutluyum"

Betül Turan ise"Bu kitap bana verildiğinde çok heyecanlandım. Okumak için de çok çabaladım. Hem derslerime yoğunlaşıp hem de kitap okumak zor oluyordu. Ama buna rağmen kitabı okudum. Sınava girdim ve sınavda da kazandığım için çok mutluyum. Bu genç yaşta kutsal topraklara gideceğim için çok mutluyum.  Kutsal topraklara gitmemize vesile olan herkese de çok teşekkür ediyorum. Yarışma sürecinde hem derslerime yoğunlaşıp hem de okumak zor oluyordu. Bundan dolayı gündüz okulda ders çalışıp akşamda kitabı evde okudum. Kitabı iki defa bitirdim. Bazı arkadaşlarımız kitabı daha çok okudular. Kazandığım için çok mutluyum. Kutsal topraklarda herkese dua etmek istiyorum. Belki günahlarımdan arınıp geleceğim, bundan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

Merve Akar da"Allah’a hamdolsun sınavı birincilikle bitirdim ve ilk defa kutsal topraklara gideceğim. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun. İmanlı ve şuurlu gençlerin nasıl yetişeceğini çok iyi biliyor. Buna inanarak bizleri o kutlu beldelere götürüyor. Bizi önce Çanakkale'ye şimdi de kutsal topraklara gönderiyor. Allah ondan razı olsun, kendisine dua edeceğiz." diye belirtti.

"Bu genç yaşta kutsal topraklara gideceğimiz için çok mutluyuz"

Sınavda birinci olarak kutsal topraklara gitmeyi çok arzuladığını ve bu arzusuna kavuştuğu için de çok mutlu olduğunu anlatan Rümeysa Yılmaz da şöyle konuştu:

"Bu konuda bizlerde emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na yani emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Bu genç yaşta kutsal topraklara gideceğimiz için çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Kutsal topraklara gitmeyi çok istiyordum. Rabbim nasip etti, isteyen herkese de inşallah nasip etsin."

Gamze Buse Öğüt de Allah’ın evine gideceğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, herkese çok teşekkür etti.

"Kutsal topraklara gitmek çok güzel bir duygu"

Sınav vesilesiyle hem kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını hem de kutsal topraklara gittikleri için çok sevinçli olduklarını belirten Mustafa Kaya da"Mehmet Tahmazoğlu aracılığıyla böyle bir sınavın olduğunu duyunca çok mutlu oldum. Sınavı kazansam da kaybetsem de böyle bir şeye vesile olduğu için Mehmet Tahmazoğlu’na dua edeceğimi dile getirdim. Bu genç yaşta bizleri kutsal topraklara gönderdiği ve bize bu atmosferi yaşamamıza neden olacağı için bu projeyi başlatan ve yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Kutsal topraklara gitmek çok güzel bir duygu. Herkesin içerisinde olması gereken bir duygu. Ailemden kutsal toprakları hiç görmeyenler var. Ama bana bu genç yaşta nasip oldu. İnşallah İslam âleminin bütün gençlerine kutsal topraklara gitmek nasip olur. Bana bu yaşta nasip olduğu için çok mutluyum." dedi.

"Bu sınav vesilesiyle kutsal topraklara göreceğiz"

Kitap yarışmasını sürekli takip ettiğini belirten Mustafa Cızıcı ise"Ben bu yarışma başlamadan önce sürekli bu yarışmayı takip ediyordum. Allah'a şükürler olsun, sınavı kazandık. Hem bize kitap okuma alışkanlığı kazandırıldı hem de bu sınav vesilesiyle kutsal topraklara gideceğiz. Allah belediyemizden ve belediye başkanımızdan razı olsun, çok teşekkür ediyoruz. İnşallah ileride de yine bu tür yarışma ve projeler devam eder." temennisinde bulundu.

"Bu sınavın en güzel yönü kaybedenin olmamasıydı"

Vakkas Uğur da genç yaşta Allah'ın misafirleri olarak kutsal topraklara gitmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, duygularını şu ifadelerle dile getirdi:

"Şahinbey Belediyemizin düzenlemiş olduğu umre ödüllü kitap okuma yarışmasına katıldık. Toplamda 44-45 bin civarında arkadaşımız bu sınava katıldı. Bu sınavın en güzel yönü kaybedenin olmamasıydı. Sonuçta 40 hadis 40 yorum kitabını okuduk. 40 tane hadis ezberledik. Bu öğrendiğimizi hadisleri diğer arkadaşlarımıza tebliğ etme seviyesine geldik. Bize ne mutlu ki henüz bu genç yaşta Allah'ın misafirleri olarak kutsal topraklara gidiyoruz. Allah'ın davetlisi olarak kutsal topraklara gidiyoruz ve Allah'ın evine gidiyoruz. Resulullah'ın haremine gidiyoruz. Ben bu umre yolculuğuna vesile olanlardan ‘Allah razı olsun’ diyorum. Belediye başkanımıza, il ve ilçe müftülerimize teşekkür ediyorum."

Rıdvan Kılıç da"Ben, öncelikle başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi hayalimize kavuşturdu. Allah kendisinden razı olsun. Aramızda birçoğumuzun maddi durumu yetersiz olduğu için kutsal topraklara gidemeyecektik. Başkanımızın vesilesiyle o kutsal toprakları görmüş olacağız. ‘Bu duygu anlatılmaz yaşanılır’ derler ya gerçekten şu anda bu duyguyu yaşıyoruz. Bir an önce kutsal topraklara varmak istiyoruz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler