Gençler sabah namazında buluştu

Gençler sabah namazında buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" programı kapsamında, gençler sabah namazında buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" sloganıyla başlatılan sabah namazı buluşmalarına Bitlis'te onlarca genç katıldı.

Beşminare Mahallesi 160 Evler mevkiinde bulunan Beşminare Camii'nde düzenlenen programa onlarca genç katıldı. Sabah ezanının okunmasıyla birlikte gençler camiye akın etti. Ezanın akabinde camii müezzini tarafından, Yasin-i Şerif ve kısa sureler okunarak, Kur'an ziyafetiyle gönüller mest oldu. Müezzinin kamet getirmesiyle gençler hep birlikte saf tutarak namaza durdu.

Kılınan namaz ve yapılan tesbihatın ardında cami imam hatibi, gençlere seslenerek, "Bizim ikinci evlerimiz olan camiler ihya edildiği zaman, inşallah bu ümmetin dirilişi, tekrar ayağa kalkışı olacaktır. Güzel günler hepimizi bekliyor. Allah, size sağlık ve sıhhat versin. Allah, hepinizden razı olsun. Namazlarınızı kabul etsin." dedi.

Gerçekleştirilen program hakkında bilgi veren Bitlis Gençlik Lideri Murat İlbars, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" sloganıyla 81 ilde sabah namazı buluşmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlbars, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan, 'Gençler Sabah Namazında Buluşuyor' programı kapsamında, bugün Türkiye'mizin 81 ilinde gençlerimizle sabah namazında buluştuk. Bizler de Bitlis gençliği olarak, bugün Beşminare Camii'ndeydik. Sabah namazımızı eda ettik. 'Sabah namazı uykudan daha hayırlıdır.' diyerek, yüzümüzü kıbleye dönerek namazımızı kıldık. Güzel bir atmosferde namazımızı eda ettik. Sabah namazı programlarıyla gençleri namaza teşvik ediyoruz. Bu kapsamda her ayın son pazar günü bu programımızı gerçekleştiriyoruz. Gençler sabah namazı programına yoğun katılım gösteriyorlar. Programları yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Namazın ardından gençler, tarihi bir handa sabah kahvaltısını birlikte yaptılar.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.