Gençlerden 'Bu Son 28 Şubat Olsun' temalı futbol maçı

Gençlerden 'Bu Son 28 Şubat Olsun' temalı futbol maçı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanlığı 'Bu Son 28 Şubat Olsun' temalı futbol maçı düzenledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 'Bu Son 28 Şubat Olsun' temasıyla düzenlediği futbol maçıyla, 28 Şubat sürecinde haksız yere cezaevlerine atılan ve mağduriyet yaşayanların durumlarına dikkat çekti.

Yaklaşık 40 kişinin oynadığı futbol maçında sık sık 20-25 yıldır ceza evlerinde bulunan Yusufiler için 'Bu Son 28 Şubat olsun' sloganları atıldı.

Takımların bir araya gelerek açtıkları pankarta “Adalet herkes için olacaksa 28 Şubat mağdurlarının da özgür olması lazım, Bu son 28 Şubat olsun.” yazısı yer aldı.

Futbol maçını tertip eden, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Cumali Taba, ceza evlerinde 20-25 yıldır suçsuz yere yatan ‘28 Şubat’ mağduru Müslümanların olduğunu belirterek, “Bu zulüm daha ne zamana kadar sürecek?” diye sordu.

“Nice anne babalar evlatlarını göremeden vefat ettiler”

Birçok anne babanın, evlatlarına hasret vefat ettiğini, birçok çocuğun ise baba sevgisine hasret büyüdüğünü dile getiren Taba, “Devlet yetkililerinin bizzat kendileri bunun bir zülüm olduğunu söylüyorlar. Bizde buradan sesleniyoruz; ‘Bu son 28 Şubat olsun’ ki, Yusufiler özgürlüğüne kavuşsun, evlat özlemi çeken anne babalar, artık evlatlarına kavuşsun. Devlet yetkililerinin bu zulmü görüp, fiilen harekete geçmeleri ve suçsuz yere zindanlarda yatan Yusufileri özgürlüğüne kavuşturmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler