Gençlerimiz ecdadımıza layık birer nesil olmaya çalışsınlar

Gençlerimiz ecdadımıza layık birer nesil olmaya çalışsınlar

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gençlerimizden beklentimiz, ecdadımıza layık birer nesil olmaya çalışsınlar. Ahlaki duruşumuz bizim için çok önemli." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gençlerimizden beklentimiz, ecdadımıza layık birer nesil olmaya çalışsınlar. Ahlaki duruşumuz bizim için çok önemli. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) mizanda en ağır basacak şey güzel ahlaktır buyuruyor. Ben bütün gençlerimizden güzel ahlak bekliyorum. Çok okumalarını bekliyoruz. Gençlerimize, her gün en az bir saat okumalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

İl Buluşmaları kapsamında Mardin’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Artuklu ilçesinde yapımı tamamlanan Abdulkadir-Menci Duyan Kız Kur’an Kursu ile Nusaybin ilçesindeki Hacı Abdulkadir Zeynebe Camii’nin resmi açılışlarını gerçekleştirdi.

Kur’an kursunun yöneticilerinden kurs ile ilgili bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an kursunun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Kur’an kurslarında hafızlık yapmanın, Kur’an’ı, İslam’ı öğrenmenin insanoğluna bahşedilen büyük nimet ve lütuf olduğunu ifade eden Erbaş, “Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem), ‘Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. Siz Kur’an’ı öğrenmişsiniz. İnşallah bu hadis-i şerifteki müjdeye nail olacaksınız.” dedi.

"Çok çalışacaksınız ki o çalıştığınızın karşılığını Allah size gösterecek"

Öğrencilerden hedeflerini büyük tutmaları isteyen Erbaş, şöyle konuştu:

“İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır.' buyuruyor Rabbimiz. Çok çalışacaksınız ki o çalıştığınızın karşılığını Allah size gösterecek. Hepinize bu güzel eğitime başladığınızdan dolayı teşekkür ediyorum, tercihinizden dolayı tebrik ediyorum. Hocalarımıza, bu imkânları bizlere sağlayanlara teşekkür ediyorum. Allah hepinizden, hepsinden razı olsun.”

Nusaybin ilçesindeki Hacı Abdulkadir Zeynebe Camii'nin açılışını gerçekleştiren Erbaş, burada yaptığı duada “İnşallah nice insanlar bu camide namaz kılarlar, rükû ederler, secde ederler. Bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar yapılmasını sağlayan hayırseverimizden ve bütün geçmişlerinden Allah razı olsun. Rabbim bu camimizden ezanları eksik eylemesin.” niyazında bulundu.

“Gençler, geleceği kendilerine emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizdir”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’ni de ziyaret eden Erbaş, “Gençler, bizim geleceği kendilerine emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizdir.” dedi.

Gençlik Merkezi’nde çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Erbaş, gençlerle sohbet ederek onlara tavsiyelerde bulundu.

Ziyareti sırasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Radyosu’na da konuk olan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik yapmış olduğu çalışmalara değinerek bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası’nda da "Peygamberimiz ve Gençlik" temasını seçtiklerini ve Başkanlık olarak "Her Hocamıza On Genç Emanet" projesini başlattıklarını ifade etti.

Gençlere doğru rehberlik etmenin önemini vurgulayan Erbaş, “Her alanda çok iyi yetişmiş, nitelikli, ahlaklı gençlerimize ihtiyaç var. Gençler, bizim geleceği kendilerine emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizdir.” dedi.

Gençlerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Erbaş,  gençlerden beklentileriniz nedir sorusuna, “Gençlerimizden beklentimiz, ecdadımıza layık birer nesil olmaya çalışsınlar. Ahlaki duruşumuz bizim için çok önemli. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) mizanda en ağır basacak şey güzel ahlaktır buyuruyor. Ben bütün gençlerimizden güzel ahlak bekliyorum. Çok okumalarını bekliyoruz. Gençlerimize, her gün en az bir saat okumalarını tavsiye ediyorum.” cevabını verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.