Gençlik Festivali Diyarbakır'ın manevi atmosferini zedeliyor

Gençlik Festivali Diyarbakır'ın manevi atmosferini zedeliyor

Diyarbakır'da düzenlenen "Gençlik Festivali"ndeki ahlak dışı görüntülere tepki gösteren Diyarbakır Erdemliler Derneği Başkanı Kasım Akgönül, sahabe ve peygamberler şehrinin manevi atmosferinin zedelendiğini söyledi.

Diyarbakır'da düzenlenen ve 3 gün sürecek olan "Gençlik Festivali"ndeki görüntülere tepki gösteren Diyarbakır Erdemliler Derneği Başkanı Kasım Akgönül, sahabe ve peygamberler şehrinin bu tür görüntüleri hak etmediğini belirterek, festival ile Diyarbakır'ın manevi atmosferinin zedelendiğine dikkat çekti. 

Ziraat Bankası, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı bakanlıklar ile Okçular Vakfı’nın destekleriyle yapılan ve 21 Ekim'e kadar devam edecek olan festivalde, akşam saatlerine kadar batı hayranlığı ve batı müziği eşliğinde bir organizasyon yapılmasını eleştiren Akgönül, Diyarbakır'da aslında sahabe ve peygamber şehrini anımsatan etkinliklerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Akgönül, "Uzun bir süredir Diyarbakır kendi değerleriyle ülke gündemine oturmuşken, birden bu "Gençlik Festivali"nin ortaya çıkması bizim için üzücü bir durumdur. Erdemliler Derneği olarak bizler, insanın kendi ahlaki değerleri, Allah'ın insan için belirttiği yüce insani değerleriyle donanması gerektiğini düşünüyoruz. Ama maalesef son günlerde özellikle batıyı ve batıcılığı özümseyip, yeniden toplum nezdinde yaygınlık haline getiren bir rüzgâr ve akım gelişmiş durumda." dedi.

"Değerlerimizle donanmış bir festival olması gerekir"

"İstanbul, Kayseri ve Ankara'dan başlayarak Diyarbakır'ımıza kadar getirtilen ve bu şehrin manevi atmosferini zedeleyen gençlik festivalini tasvip etmiyoruz." diyerek yaşanan duruma tepki gösteren Akgönül, "Çünkü asıl olan, bizi yücelten, bizim değerlerimizle donanmış bir festival olması gerekir. Sözünü, cismini ve vasfını bilmediğimiz nitelikte bir batı müziği eşliğinde genç dimağların, öğrencilerin tepinerek, adeta fuhşiyatı destekler mahiyetinde ve her türlü melanetin işlenebileceği bir pozisyona gelmesi, bizi derinden etkilemiş ve üzmüştür." ifadelerini kullandı.

"Yüzlerce sahabenin kemiklerini sızlatıyoruz"

Söz konusu festivalin başta Diyarbakır ve bölge halkı olmak üzere tüm Müslümanların maşeri vicdanını rahatsız ettiğine değinen Akgönül, festivalle, yüzlerce sahabenin kemiklerinin sızlatıldığını söyledi.

Akgönül, "Sahabe ve peygamberler diyarı Diyarbakır'ımızda bu tür manzaraların yaşatılması, 'Diyarbakır'ımız acaba bunu hak ediyor mu?' sorusunu akıllara getiriyor. Biz bu memlekette yaşayan yüzlerce sahabenin kemiklerini sızlattığımızın farkındayız. Özellikle gençlerimizin, kendi değerleriyle sportif, bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenlemesi, bizi biz yapan değerler eşliğinde faaliyet ve çalışma yürütmesi gerekir. Ama ne hazin bir durumdur ki tıpkı 80'lerin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinde olduğu gibi batı hayranlığı ve batı müziği eşliğinde bir festivalin düzenlenmesi başta Diyarbakır ve tüm Müslümanların, halkın maşeri vicdanını rahatsız etmiştir. Biz bu anlamda yetkililere, bu tür etkinliklerden daha çok, bizi değerlerimizle tanıtan ve sahabe ahlakı gibi yüce değerleri tanıtan etkinliklerin tertiplenmesi gerektiğini burada ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler