Gençlik festivalindeki görüntüler "dindar nesil" söylemlerini gölgede bıraktı

Gençlik festivalindeki görüntüler "dindar nesil" söylemlerini gölgede bıraktı

Diyarbakır'da düzenlenen ve 3 gün sürecek olan "Gençlik Festivali"ndeki görüntüler, hükümetin, "dindar nesil" söylemlerini gölgede bırakıyor.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Kent Meydanı'nda başlayan ve 3 gün sürecek olan "Gençlik Festivali"nde, bölge halkının kültürel ve dini değerlerine aykırı görüntüler, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'dindar nesil' söylemleri gölgede mi kaldı?" sorularını akıllara getiriyor.

Dün başlayan ve 21 Ekim'e kadar devam edecek olan festival,  Ziraat Bankası, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı bakanlıklar ile Okçular Vakfı’nın destekleriyle yapılıyor.

Yüksek meblağlarla harcama yapılarak hazırlanan festival, genç nesli dejenere ve ifsat ediyor. Festivalde, kız ve erkek öğrencilerin toplumun manevi değerlerine aykırı görüntüler oluşturdukları gözlerden kaçmazken, yaşanan durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dindar nesil" söylemlerini akıllara getiriyor.

Okul vaktinde, kimi okul yönetimlerinin kız ve erkek öğrencileri servislerle festivale getirdikleri ve öğrencilerin, çalınan yabancı müzikler eşliğinde iç içe dans ettikleri görüldü.

Konser vermek için festivale çağrılan sanatçıların, akşam saatlerinde seslendirdikleri canlı müziklerde ise içkiye ve zinaya yönlendiren müstehcen kelimeler kullandıkları gözlendi.   

Peygamberler, sahabeler ve 5'inci Harem-i Şerif'in bulunduğu Diyarbakır'a yakışmayan görüntüler, kamuoyunun yanı sıra STK ve siyasi partilerin de tepkisine neden oluyor. Festival, "Genç nesil elden gidiyor." söylemlerini güçlendirirken, gençliğin hangi noktaya geldiğini de gözler önüne seriyor.

Gençleri terörden uzaklaştırma amacıyla yapılan bu tür etkinlikler, genç nesilde büyük bir tahribata yol açarken, yetkili merciler ise bu konuda vurdumduymaz davranmaya devam ediyor.  

Kamuoyu, İslami değerler başta olmak üzere bölgenin örf ve âdetine yakışmayan bu tür etkinliklerin yapılmamasını istiyor.

Vatandaşlar, söz konusu görüntülerin kabul edilemez bir boyut taşıdığını belirterek, gençliğin ahlakını bozacak görüntülerin ciddi anlamda incelenip kamuoyundan özür dilenmesi çağrısında bulunuyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler