Gençlik ihya mı ediliyor ifsat mı?

Gençlik ihya mı ediliyor ifsat mı?

​Tepkilere rağmen Diyarbakır'da "Gençlik Festivali" adı altında düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Kentte gece saatlerinde verilen konser, toplumun inancına ve kültürel yapısına yakışmayan görüntülere sahne oldu.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Kent Meydanı'nda 18 Ekim'de başlayan ve 21 Ekim'e kadar sürecek olan "Gençlik Festivali"nde, gece saatlerinde verilen konser, bölge halkının kültürel ve dini değerleriyle uyuşmayan görüntülere sahne oldu.

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı bakanlıklar ile Okçular Vakfı’nın destekleriyle bölge gençlerini spor, sanat ve eğlenceyle buluşturma adına yüksek meblağda harcama yapılıp düzenlenen festival; toplum ahlakını yozlaştırdığı, inanç değerlerini ifsat ettiği gerekçesi ile kamuoyu tarafından tepki ile karşılanıyor.

16 yaşından küçük öğrencilerin de izleyiciler arasında bulunduğu konsere çağrılan şarkıcıların; giyim, kuşam ve hareketleri dikkat çekerken, genç dimağların seslendirilen canlı müzikler eşliğinde iç içe dans ettikleri ve kimi kız öğrenci ile öğretmenlerin gençlerin omuzuna çıktıkları görüldü.

Gençliğin yozlaşmasına kapı aralayan festivaldeki birkaç etkinlikten biri olan konserde sahneye çıkarılan bir kişi toplumun değerleriyle örtüşmecek şeklinde evlilik teklifinin yapılmasıda tepkilere neden oldu. Diyarbakır'ın manevi havasını zedeleyen festivalle, kamuoyu bu tür etkinlikler ile nelerin hedeflendiğini sorguluyor.

Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'da düzenlenen festivalde dikkat çeken ahlak dışı görüntülere dair yetkili mercilerden şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi.

Ülkenin büyük bir ekonomik darboğazdan geçtiği bu günlerde büyük bütçelerin savrulduğu bu tür etkinlikler, hükümetin kamu harcamalarında tasarrufa gidilecek açıklamalarıyla da çelişiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.