Genç'te hayvan ölümleri köylüleri korkutuyor

Genç'te hayvan ölümleri köylüleri korkutuyor

Bingöl’ün Genç ilçesinde bir köyde onlarca hayvan sebebi bilinmeyen bir nedenle telef olurken, köylüler yaşanan durumdan endişe duyuyor.

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Sarıbudak köyünde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı onlarca hayvanın telef olduğu belirtildi. Şu ana kadar 30’a yakın küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyleyen köylüler, söz konusu hayvan ölümlerinin araştırılmasını istiyor.

Hayvan ölümlerinin yaklaşık bir ay önce yaşanmaya başlandığını ifade eden köylüler, özelikle keçilerde meydana gelen ani ölümlerin, köylüleri ciddi anlamda tedirgin ettiğini dile getirdi.

"Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmadık"

Onlarca hayvanı telef olan köylülerden Yusuf Barış, "Şu ana kadar benim ve komşularımın 30’a yakın keçisi telef oldu. Onlarca keçimiz de şuan hasta durumda.  Ani olarak fenalaşan keçilerimiz can çekişe çekişe ölüyorlar. Ölen keçilerin dilleri simsiyah oluyor. Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Köyümüzde bulunan onlarca hayvan telef oldu. Köyümüzdeki hayvanlar, anlamadığımız bir biçimde telef oluyorlar. Yaklaşık bir aydır bu şekilde hayvan ölümleri devam ediyor." dedi.

"Yetkililer ellerini çabuk tutsun"

Hastalıktan telef olan onlarca hayvanın ölüm nedeninin anlaşılamadığını dile getiren Barış, "Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden veteriner hekimler tespit için köye geldiler. Ölen hayvanlardan numune alıp gittiler. Köyümüzde endişeli durum devam ediyor. Yetkililerin bir an önce duruma el atmasını istiyoruz. Gece-gündüz emek verip beslediğimiz hayvanlarımız bir bir gözümüzün önünde can çekişerek ölüyorlar. Devletin bize yardım etmesini istiyoruz. Önlem alınmadığı takdirde köyde hayvan kalmayabilir. Hayvan ölümlerinin neden kaynaklandığının tespit edilmesi için yetkililerin elini çabuk tutması gerekiyor. Yetkililerden gerekli olan çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirmelerini ve sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapmalarını, hayvanların telef olma nedenlerinin araştırmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.