Genel seçim öncesi Mardin Federasyonu’ndan sağduyu çağrısı

Genel seçim öncesi Mardin Federasyonu’ndan sağduyu çağrısı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu genel seçim öncesinde sağduyu ve kardeşlik çağrısında bulundu.

Merkezi Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan ve Bünyesinde 52 dernek bileşeni bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin olaysız bir şekilde atlatılması için herkesin sağduyulu davranması gerektiğini söyledi.

Federasyon Başkanı Öter açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ 7 Haziran  Pazar günü hayırlısıyla oy kullanacağız. Ülkemizin geleceği için güven ve istikrar çok önemlidir. 30 yıla aşkın yaşanan şiddet ortamı sonucu on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Ülkemiz maddi manevi büyük bedeller ödedi. Vatandaşlarımızın nerdeyse yarınlarından umudu kalmadığı bir dönemde başlatılan çözüm süreciyle son 3 yıldır yaşanan barış ve huzur ortamı 7 Haziran seçimleri öncesi yerini gerilim ve endişeye bırakmıştır.”

Türkiye’nin ırk, din ve dillerin zengin olduğu bir ülke olduğuna dikkat çeken Öter, önce bu zenginlikleri çok renklilik olarak kabul edip, başta siyasetçiler olmak üzere herkesin içine sindirmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“ İnsan hakları çerçevesinde düşünüp, ötekileştirmeden, hakları ihlal etmeden herkesin yaşam ve siyasi tercihine saygı gösterilmelidir. Seçim münasebetiyle pek çok siyasi ve taraftarların birbirini kırması sonucu istemediğimiz olaylar yaşanıyor insanlarımız acı çekiyor. Seçim dolayısıyla yaşanmış ve yaşanacak can ve mal kayıplarının tek sorumlusu meydanlarda küfürlü, tehditli konuşmalar yaparak halkı gerilime sokan tüm siyasi partilerdir. Hiçbir şekilde seçime müdahale edilmemesi ve oy kullanacak vatandaşlarımızın hür iradeleriyle oy kullanacağı bir ortam temennimizdir. Türkiye’deki tarafsız tüm sivil toplum örgütlerine de çağrıda bulunarak barışa, demokrasiye ve kardeşlik hukukuna sahip çıkmalarını istiyoruz. Çünkü bu ülkenin geleceği siyasetin çok çok üstündedir.” (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.