Genelkurmay: 12 PKK'li öldürüldü 11 kişide yakalandı

Genelkurmay: 12 PKK'li öldürüldü 11 kişide yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli, Şırnak ve Mardin'de yapılan operasyonlarda 12 PKK'linin öldürüldüğü, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde ise 11 PKK'linin yakalandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan dünkü operasyonlarda Tunceli'de 2, Şırnak'ta 2, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise 8 PKK'lilinin öldürüldüğünü, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde ise 11 PKK'linin yakalandığını açıkladı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde toplam 347 PKK'linin, Şırnak'ta toplam321 kişinin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, dünkü operasyonlar hakkında şunlar kaydedildi:

"Mardin / Nusaybin'de devam eden operasyonda; 8 PKK'linin öldürüldüğü toplamında ise 347 kişinin olduğu  açıklandı. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir el telsizi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 500 kg amonyum nitrat, 150 kg mazot ve 40 mutfak tüpü ele geçirilmiş, 20 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 800'dür.)

 Şırnak'da devam eden operasyonda; İki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 321'dir.) Sekiz el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 878'dir.)

Hakkari / Çukurca'da devam eden operasyonda; 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

Tunceli'de icra edilen operasyonda; İki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, Teröristlerle birlikte, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı şarjörü ve 161 fişeği, bir Biksi makineli tüfek ve 43 fişeği, bir tabanca, bir şarjörü ve sekiz fişeği, iki el bombası ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.