Genelkurmay Başkanlığı: 35 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı: 35 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Irak’ın kuzeyi Kandil’e yapılan operasyonlarda dün 35 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sayfasında önemli yurtiçi olaylara ilişkin verdiği bilgilerde Mardin, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Irak’ın kuzeyi Kandil’e yapılan operasyonlarda dün 35 PKK’linin öldürüldüğü açıkladı.

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda dün 6 PKK’li öldürülürken operasyonda, toplam öldürülen PKK’li sayısı böylece 324 oldu. 10 el yapımı patlayıcının imha edildiği ilçede şu ana kadar ise 750 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak’ta devam eden operasyonlar hakkında ise şu bilgiler paylaşıldı: “Yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist sağ olarak yakalanmış Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 296’dır. Dört el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 847’dir.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki operasyonlar da bir PKK’lini öldürüldüğü belirtildi.

Lice’de 3 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır  Lice kırsalında tespit edilen PKK’liler yönelik hava harekâtı destekli operasyonda da 3 PKK’linin öldürüldüğü ifade edilerek ayrıca bir Biksi Makineli tüfeği, sekiz Kaleşnikof piyade tüfeği, birM-16 piyade tüfeği, bir tabanca, 50 adet elektrikli fünye ve bir adet fotoğraf makinesinin ele geçirildiği belirtildi.

Kandil’de 18 PKK’li öldürüldü

Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde PKK tarafından kullanıldığı belirlenen mağara ve silah mevzilerine yönelik  hava harekâtında 18 PKK’linin öldürüldüğü bildirildi.

Bingöl Merkez Ortaçanak’da icra edilen operasyonda bir Biksi makineli tüfeği, bir LMGK (uzun namlulu, çatal ayaklı Kaleşnikof), dört Kaleşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 Roketatar, bir av tüfeği, iki el bombası, 44 RPG-7 roketatar mühimmatı, 46 RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir Yaesu marka büyük telsiz, iki Lazermetreli dürbün, 15 kütüklük ve bir uyku tulumu ele geçirildi.

Hakkâri  Şemdinli’de icra edilen iki ayrı operasyonda, yedi adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 497 adet Kaleşnikof piyade tüfeği Fişeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet işaret tabancası, bir adet antipersonel mayın, beş adet 60 mm’lik havan mühimmatı ve 111 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Antalya/ Kumluca’da yabancı uyruklu 3 IŞİD mensubu yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkâri Derecik’te araziye gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı (iki adet mutfak tüpü, beş kg’lık teneke içerisinde Tnt-rdx ve fünyeli düzenek) bulunarak imha edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.