Genelkurmay: Helikopterimiz füzeyle düşürülmüş olabilir

Genelkurmay: Helikopterimiz füzeyle düşürülmüş olabilir

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri’nin Çukurca ilçesi kırsalında düşen helikopterin füzeyle düşürülmüş olabileceğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Çığlı Tepe Üs Bölgesinde düşen helikoptere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, helikopterin füzeyle düşürülmüş olabileceği ifade edildi.

13 Mayıs 2016 tarihinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Çığlı Tepe Üs Bölgesinde PKK’liler tarafından bir saldırının yapıldığı hatırlatılan açıklamada söz konusu bölgeye Hava Kuvvetlerine ait iki adet F-16 uçağı çatışma bölgesine sevk edildiği, görülen ve bilinen hedeflerin ateş altına alındığı belirtildi.

İnsansız Hava Araçları ve takviye birliklerin de bölgeye gönderildiği kaydedilen açıklamada, başka bir görevin icrası için bölgede bulunan iki taarruz helikopteri, askeri birliklere ateş desteği sağlamak maksadıyla çatışma bölgesine sevk edildiğine yer verildi.

Helikopter füzeyle düşürülmüş olabilir

Açıklamanın devamında düşen helikopter hakkında şunlar kaydedildi: “Helikopterler görevlerini icra ederken; bir helikopterin, terörist unsurların yerden açtığı ateş sonucu muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı ile vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır.”

Meydana gelen olayla ilgili ayrıntılı inceleme ve tetkik faaliyetine uluslararası sertifikasyona sahip yetkili mercilerce devam edildiği belirtildi.

Saldırıda 2’si pilot 8 asker hayatını kaybetmiş, 13 asker de yaralanmıştı. 13 PKK’linin öldürüldüğü operasyonlarda PKK’lilere ait bir Doçka Uçaksavar mevzii ve silahı imha edilmişti. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.