Gercüş Devlet Hastanesi yeni binasına taşınıyor

Gercüş Devlet Hastanesi yeni binasına taşınıyor

Gercüş Devlet Hastanesi yeni yerine taşınıyor. Yapımı tamamlanan 30 yatak kapasiteli yeni hastaneye taşıma işlemleri başladı.

Yakın bir zamanda yeni yerinde hasta kabul etmeye başlayacak olan hastane, en son teknolojik cihazlarla donatılmış durumda.

Taşınma esnasında sağlık hizmetlerinin sunumunda herhangi bir aksamanın yaşanmaması için özen gösterildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, sağlık tesisine ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Bir süredir yapımı devam etmekte olan yeni Gercüş Devlet Hastanesi hizmet binası tamamlanmış olup, taşıma işlemlerine başlanmıştır. 7 bin 380 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen 30 yatak kapasiteli hizmet binası 2 bloktan oluşmaktadır. Son teknolojik cihazlarla donatılan sağlık tesisinde 4 yataklı yetişkin yoğun bakım servisi, 4 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım servisi, 4 makinalı hemodiyaliz ünitesi, röntgen odası, laboratuvar, 6 yataklı acil müşahede alanı, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) ünitesi, 2 ameliyathane, TDL odası (Travay-doğum-lohusa) mevcuttur. Yatan hasta odaları iki kişilik olup, nitelikli yataklara sahip bulunmaktadır.”

Doktor, sağlık personeli ve idari personel kadrosuyla hizmet verileceğini aktaran Pamukçu, “2 dâhiliye, 1 kadın doğum, 1 çocuk, 1 anestezi ile 1 diş hekimi ve 1 diyetisyen poliklinik odalarından oluşan yeni hizmet binasında 5 uzman doktor, 8 pratisyen doktor, 1 diyetisyen, 42 sağlık personeli ve 44 idari personel (VHKİ, memur, şoför, hizmetli, temizlik, personeli, güvenlik) görev yapacaktır. Hayırlara vesile olmasını dilediğimiz yeni sağlık tesisinin bir an önce hasta kabulüne başlaması için çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler