​Giresun'da gözaltına alınırken hayatını kaybeden yaşlı adam olayında yeni gelişme

​Giresun'da gözaltına alınırken hayatını kaybeden yaşlı adam olayında yeni gelişme

​Giresun'da sert bir şekilde gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden yaşlı adam olayında 2 polisin ardından, polisleri hastaneye çağıran hekim de açığa alındı.

Giresun'da 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın ters kelepçe takılıp biber gazı sıkılmasının ardından hayatını kaybetmesi olayında 2 polisin ardından, polisleri hastaneye çağıran hekim de açığa alındı.

Giresun'da, hasta eşi Fatma Topal'ın sağlık kurulu raporlu ilaçlarını reçeteye yazdırmak ve evde bakım hizmeti kararının uygulanmasını sağlamak amacıyla aile sağlığı merkezine başvuran Yusuf Topal (82), eşini hastaneye getirmediği gerekçesiyle Ö.Y isimli kadın doktor tarafından ilaçları yazılmadı.

Topal, bunun üzerine kadın doktorla tartışmaya başladı. Doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine gelen polisler, gözaltına almak istedikleri Yusuf Topal'a ters kelepçe takıp, biber gazı sıktı. Fenalaşarak yere yığılan ve sürüklenerek bindirildiği polis aracı hastaneye götürülen Topal, kalp krizinden hayatını kaybetti.

Olayın ardından idari ve adli işlemler başlatılmış ve olayı izleyen gün ilk tespitler çerçevesinde 2 polis açığa alınmıştı.

Yaşanan bu olayın ardından 'beyaz kod' veren kadın doktor Ö.Y de Sağlık Bakanlığı tarafından açığa alındı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler