Göbeklitepe Kültür ve Sanat Etkinlikleri başlıyor

Göbeklitepe Kültür ve Sanat Etkinlikleri başlıyor

​Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılının “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesinin ardından 20-22 Nisan tarihleri arasında Göbeklitepe Kültür ve Sanat Etkinlikleri düzenleyecek.

2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-22 Nisan tarihleri arasında Göbeklitepe Kültür ve Sanat Etkinlikleri düzenlenecek.

12 bin yıllık tarihi ile bilinen ilk tapınak olma özelliğini taşıyan Göbeklitepe, tarihteki ilk inancın başlangıç kaynağı olarak kabul ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019’u Göbeklitepe yılı ilan etmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde alınması gereken tedbirlerle yapılması planlanan uygulamalar başlattı.

Göbeklitepe’nin daha iyi tanıtılması için birçok etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi şimdide Göbeklitepe Kültür ve Sanat Etkinlikleri düzenliyor.

Etkinlikler 20 Nisan Cumartesi günü Göbeklitepe’de başlayacak.

Etkinlikler kapsamında, halk oyunları, engelli mehter takım gösterisi, çeşitli el sanatları, tiyatro gösterileri düzenlenecek.

Etkinliklerin son gününde ise Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda 2019 Göbeklitepe yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri sergisi düzenlenecek. Etkinliklere tüm Şanlıurfalılar davet edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.