Göçerlerin yayla göçü başladı

Göçerlerin yayla göçü başladı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşyan göçerler, kış mevsiminin sona ermesiyle yaylalara göç etmeye başladı.

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşyan göçerler, kış mevsiminin sona ermesiyle yaylalara göç etmeye başladı.

Ergani ilçesine bağlı Alitaş, Yeniköy ve Kavaklı mahallelerinde 3 ay kalan göçerler, havaların ısınmasıyla 9 ay kalacakları Bingöl, Muş, Erzurum ve Kars'ta kiraladıkları yaylalara göç etmeye başladı.

Göçerlerden Baba Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana çobanlık yaptığını, her yıl yaz mevsiminin gelmesiyle yaylalara göç ettiklerini söyledi.

İşlerinin çok zor ve yapacak bir şey de olmadığı için bu işi yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ulaş, "Yayla göçümüz bir hafta sürüyor. Yaylada kuracağımız çadırlarda kalacağız. Ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz. Bizlere emanet edilen yüzlerce koyunu otlatmak ve korumak zorundayız. Yaylada 9 ay kadar kalıp daha sonra kışın yaklaşmasıyla geri döneceğiz. Bu süre içerisinde ovalarda, meralarda konaklayacağız" dedi.

Mehmet Demir ise, son yıllarda çobanların en çok korktuğu olayın yıldırım çarpması olduğunu ve yeni neslin çoban olmak istemediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.