Göçmen teknesi battı: 6'sı çocuk 9 ölü

Göçmen teknesi battı: 6'sı çocuk 9 ölü

Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında göçmenlerin taşıyan sürat teknesinin batması sonucu 6'sı çocuk 9 kişi öldü, 5 kişi kurtarıldı.

Antalya'nın Demre ilçesi Kekova Geyikova Adasının güneybatısında kaçak göçmenleri taşıyan sürat teknesi battı. Olayda 6'sı çocuk 9 kişi öldü, 5 kişi kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 02.22'de Demre ilçesi Kekova Geyikova Adası 2.5 deniz mili güneybatısında içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan sürat teknesinin tehlikede olduğu veya batmış olabileceği bilgisinin alındığı belirtildi.

Açıklamada, olayın ardından görevlendirilen sahil güvenliğe ait bir korveti, 4 bot, bir uçak ve bir helikopterin bölgeye sevk edildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Sahil Güvenlik unsurları tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde; Sahil Güvenlik hava vasıtaları ile tespit edilen 4 düzensiz göçmen (3 erkek, 1 kadın) derhal kurtarılmıştır. Ayrıca bölgeye yakın seyreden balıkçı teknesi tarafından bir kişi (erkek) daha kurtarılmıştır. 9 düzensiz göçmenin (2 erkek, bir kadın, 6 çocuk) ise cansız bedeni denizden alınmıştır. Göçmenler Kekova'ya intikal ettirilerek 112 Acil Sağlık Ambulansı personeline teslim edilmiştir." denildi.

Kurtarılan düzensiz göçmenlerin beyanlarında, teknede 14-15 kişi oldukları yönünde ifadeler yer aldığı aktarılan açıklamada, kayıp olduğu değerlendirilen muhtemel bir düzensiz göçmenin aranması faaliyetlerine devam edildiği kaydedildi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.