Göçmenleri taşıyan tekne battı: 4 ölü 30 kayıp

Göçmenleri taşıyan tekne battı: 4 ölü 30 kayıp

İzmir'in Karaburun ilçesinde göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

İzmir'in Karaburun ilçesinde göçmenleri taşıyan teknenin su alıp batması sonucu, 4 kişi boğularak hayatını kaybetti. Bir kişinin sağ kurtulduğu kazada, kayıp 30 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"9 Ekim 2018 tarihinde saat 23.54’te, üzerinde can yeleği bulunan ve bütün kıyafetleri ıslak olan Irak uyruklu bir kadının İzmir ili Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığına giderek yardım talep ettiği bilgisi alınmıştır.

Bahse konu şahıstan alınan ilk ifadede, 8 Ekim 2018 tarihinde saat 20.00 sularında bir tekne ile denize açıldıkları, tekne içerisinde yaklaşık 35 kişi oldukları, denize açıldıktan kısa bir süre sonra teknelerinin su alarak battığı ve kendisinin denizde sürüklenerek Kuyucak Plajından karaya çıktığı, diğer şahısların ise kaybolduğu öğrenilmiştir.

Söz konusu ifadeye istinaden, arama kurtarma faaliyetine başlanmıştır. 2 düzensiz göçmenin karada, 2 düzensiz göçmenin ise denizde cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp olduğu değerlendirilen yaklaşık 30 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine halen devam edilmektedir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.