Göçmez: "Provokatörlerin oyununa dikkat"

Göçmez: "Provokatörlerin oyununa dikkat"

Halkı sağduyulu olmaya davet eden Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Doğu Sekretaryası Abdullah Göçmez, provokatörlerin oyununa gelmemesi konusunda uyarıda bulundu.

ŞANLIURFA-PKK-HDP yandaşlarının Kobani olaylarını bahane ederek sokaklarda adeta terör estirerek masum insanların canına ve malına kast etmişti. 1 Kasım Kobani günü ilan eden PKK-HDP Kobani ve IŞİD’i bahane ederek halkı yine sokağa çıkma çağrısında bulundu. Bu konuda halkı sağduyulu olmaya davet eden STK’lar provokatörlerin oyununa gelmemesi konusunda uyarıda bulundular.

Kobani olaylarının bahane ederek sokağa çıkıp ortalığı yakıp yıkmanın, masum insanları canına ve malına zarar vermenin çözüm olmadığını belirten Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Doğu Sekretaryası Abdullah Göçmez,  herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

1 Kasım’da IŞİD’de karşıtı yapılacak küresel gösteriler için HDP-DBP sokağa çıkma çağrısında bulunduğunu ve daha önceki olaylarda sadece masum halka zarar verildiğini vurgulayan Göçmez, “Elbette Kobani’de bir insanlık dramı yaşanıyor ve bölgemizdeki neredeyse her aileden akrabalık bağları bulunan bu insanların dramı her aileden, her birimizden derin yaralar açmaktadır. Bu sebeple halkın bu olayları protesto amaçlı gösteri ve yürüyüş yapmaları son derece demokratik, insani ve vicdani bir haktır. Ancak bir önceki protestolarda görünen o çirkin ve protesto ettiğimiz vahşetten pekte farkı olmayan görüntüler olmamalı. Bırakın Kobani’deki Kürt kardeşlerimizle gönül birliğini kurmayı, yanı başımızdaki kapı komşumuz olan Kürt kardeşimizle aramıza kin ve düşmanlık tohumlarını eken o uğursuz eylemleri tekrar etmemeliyiz. Ülkemizde sürdürülen barış ve kardeşlik sürecine zarar verecek tavır ve davranışlardan sakınmalıyız” dedi.

Kobani olaylarına karşı tepki gösterenlerin barışçıl eylemler yapması gerektiğini aksi taktirde provokatörlerin ulaşmak istedikleri amaca hizmet edileceğinin altını çizen Göçmez, “Eylemlerimiz bizi ayrıştıran değil bizi daha çok kaynaştıran ve kenetlenmemize sebep olmalıdır. Hepimiz bu Ortadoğu gemisinde bulunuyoruz. Bu gemi dışarıdan birileri tarafından batırılmaya çalışılıyor. Biz bu gemide bulunanlar ırkı, dini, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun kenetlenir oyuna gelmezsek birbirimizin elinden tutarsak topyekûn kurtulacağız. Yok, eğer bu oyunlara gelir onların istediği gibi birbirimizi kırdırmaya çalışırsak hep beraber batacağız” ifadelerinde bulundu.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.