Göksu Deltası sabah saatlerine kadar yandı

Göksu Deltası sabah saatlerine kadar yandı

Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Göksu Deltası’nda dün gece başlayan yangın rüzgârın etkisiyle hızla yayılırken, ekiplerin müdahale etmekte zorlandığı yangın sabaha kadar yandı.

Mersin Silifke ilçesinde bulunan ve Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan Göksu Deltası’nda yangın çıktı. Türkiye'de bulunan 450 kuş türünden 328'i görülebildiği için ‘Kuş Cenneti’ olarak da bilinen deltada çıkan yangın, kötü arazi şartlarından müdahale edilmekte zorlanıldığı için sabaha kadar devam etti.

Edinilen bilgilere göre, Silifke Göksu Deltasında dün gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmesi için Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait su tankerleri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri çağırıldı.

Arazi şartlarının uygun olmaması nedeniyle ekipler müdahale etmekte zorlanırken, yangın rüzgârın da etkisiyle hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı.

Sabaha kadar devam eden yangın, şiddetli yağan yağmurdan dolayı etkisini kaybederken, yangının büyük bir alana ciddi şekilde zarar verdiği tahmin ediliyor.

Yetkililer yangının çıkış sebebini araştırıyor. (Abdulhakim Kurt - İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.