Gölbaşı Gölünün çevre düzenlemesi yapılacak

Gölbaşı Gölünün çevre düzenlemesi yapılacak

Adıyaman'ın Gölbaşı Belediye Başkanlığı, Gölbaşı Gölü çevre düzenlenmesi için hazırladıkları projenin kabul edildiğini belirtti.

Gölbaşı Belediye Başkanı  Yusuf Özdemir, İpek Yolu Kalkınma Ajansına sunulan projenin kabul edildiğini belirterek proje kapsamında Gölbaşı Gölünün çevre düzenlemesinin başladığını söyledi.

Çalışmaları inceleyen Başkan Özdemir, burada yaptığı açıklamada,  “Gölbaşı Gölü Çevre Düzenleme Projesi ile, ilçemizde yer alan doğal varlıklarımızdan Gölbaşı Göllerinin turizme kazandırılması amaçlanmaktadır. Gölbaşı Gölümüzün çevresinin düzenleyerek peyzaj çalışması yapılacak. Çalışmalar neticesinde Göl turizmi bilinci oluşturularak, bölgemizde alternatif turizm çeşitliliği sağlanıp, Gölbaşı Gölümüzün tanıtılması sağlanacaktır.” İfadelerini kullandı.

Özdemir açıklamasının devamında, “Bu projemizle, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan, kültürel, ekonomik ve turizm açısından önemli bir potansiyele sahip göllerimizin daha iyi korunması ve daha verimli kullanılması da sağlanmış olacaktır.” dedi.

Başkan Özdemir, proje bittiğinde ilçe halkı için de piknik alanı ve mesire alanları oluşturulacağını kaydetti. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.