“Gönül birliğini yapamazsanız hizmet birlikteliği yapmanız mümkün değildir”

“Gönül birliğini yapamazsanız hizmet birlikteliği yapmanız mümkün değildir”

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada gönül birliğinin yapılmadığı sürece hizmet birlikteliğinin yapılmasının mümkün olmayacağına dikkat çekti.

 

Kızıltepe Belediyesi tarafından ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla bir program düzenlendi. İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen programa; ilçe Müftüsü Masum Taşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Belediye birim müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Programda konuşan Kızıltepe kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, Muhtarlar gününü kutladı.

“Muhtarlığın hem Osmanlı İmparatorluğu içerisinde hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde en köklü, en eski kuruluşlardan biri olduğunu belirten Odabaş, "Gerek seçilmiş olma özelliğiyle, gerekse yaptıkları işlemlerle gerçekten muhtarlarımız çok önemlidir. Eğer gönül birliğini yapamazsanız hizmet birlikteliği yapmanız mümkün değildir. Hepimizin amacı başta ben olmak üzere sizlerinde maksadı diyorum ki; benim tüm ilçede sizlerin de bulunduğu mahallelerde vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için ne yapabiliriz? Hep birlikte istişare ederek birlikte karar vereceğiz.  Ama bunu yaparken muhakkak bizi sınırlandıran bazı şeyler var. İhtiyaçlar sınırsız olduğu gibi bildiğiniz gibi kaynaklarımız sınırlı. Göreve geldiğimiz günden beri hiçbir köyümüzü, muhtarımızı ayırt etmeden kucaklamaya her vatandaşımızı olduğu gibi ve onların istek, ihtiyaç ve taleplerini yetişmeye gayret ediyoruz.” dedi.

“Kızıltepe ilçe merkezinde şehri, şehre benzetmeye çalışıyoruz”

Yapacakları hizmetlerde muhtarların yanlarında olmalarını ve onlara ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Odabaş, iletilen sıkıntıları en kısa süre içerisinde çözeceklerini söyledi.

Odabaş, “Kızıltepe çok büyük bir ilçe; yaşayan nüfus 300 bini geçiyor. Tam 196 mahallemiz var. Takdir edersiniz ki bunların hepsine bir anda dokunmak mümkün değil ama her ihtiyacı, her isteği emin olun ki not alıyoruz ve sizlerle beraber değerlendireceğiz. Çünkü her şeyden önce Kızıltepe ilçe merkezinde şehri, şehre benzetmeye çalışıyoruz. Şehre görsellik katmaya çalışıyoruz. Elbette kırsal mahallerimizde de bunu en hızlı şekilde yapacağız. Yaklaşık 7-8 aylık bir süre içerisinde elimizden geldiği kadar Mardin Büyükşehir Belediyesi Sayın Valimizin başkanlığında dokunuşlar yapılmaya başlandı. Bu güne kadar 100 kilometreye yakın statik kaplama asfalt kırsal yollarımızda yapıldı ama tamamlandığında inşallah bu 100 kilometreyi aşacak. Bunun dışında Akdoğan yolumuz BSK kaplamayla tamamlamak üzere. Bozhöyük yolunda BSK kaplama yapmaya başlayacağız bunlar en fazla gurup yoluna hitap eden yollarımız. Hemen bunun ardından inşallah yine Ğurs yolunda BSK kaplamaya başlayacağız. Ve zamanla göreceksiniz ki hayata standartlarımız vatandaşlarımızın, Kızıltepeli hemşerilerimizin layık olduğu seviyeye gelecek. Bunları yaparken mutlaka ama mutlaka muhtarlarımıza ihtiyacımız var. Muhtarlar bizim yanımızda olmalı. Muhtarlar hem bir mahalle birimi olarak hem kamu görevlisi olarak her zaman söylüyorum; ilçede kaymakamın, ilde Valinin ve Belediye başkanının sinir uçlarıdır. Eğer sinir uçlarımız iyi çalışırsa, bize sıkıntıları iletirlerse emin olun ki o sıkıntılar da en kısa zamanda imkânlar ölçüsünde çözülecektir.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler