Gönül coğrafyamızın dört bir yanından feryatlar yükseliyor

Gönül coğrafyamızın dört bir yanından feryatlar yükseliyor

Katıldığı bir iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gönül coğrafyamızın dört bir yanından maalesef bu ramazan da yine dumanlar, feryatlar yükseliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 39. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı'na katıldı. Birlik Vakfı'nın Sultanahmet'teki genel merkezinde düzenlenen iftarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birliğimizi bozmaya çalışanlara inat, kutlu davamızın etrafında saflarımızı sıklaştırarak mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah omuzlarımızı birbirine kenetleyecek, gözümüzü bir an olsun menzilimizden ayırmayacağız." açıklamasında bulundu.

"Gönül coğrafyamızın dört bir yanından maalesef bu ramazan da yine dumanlar, feryatlar yükseliyor"

"Ramazan, soframızı komşularımıza, muhtaçlara, hısım ve akrabalarımıza açtığımız bir dayanışma ayıdır." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepsinden önemlisi biz müminler için ramazan; oruçla sabrı öğrendiğimiz, ibadetle kalplerimizi arındırdığımız, tefekkürlerle kul olmanın şuuruna vardığımız mübarek, kutlu bir aydır. Ancak hemen her ramazanda olduğu gibi bu mübarek günlerde de İslam ve insanlık düşmanları ramazan sevincimize gölge düşürmek, ramazan soframıza zehir katmak için ellerinden geleni yapıyor. İsrail yönetimi abluka ve ambargoyla açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze'ye yine bomba yağdırıyor. Suriye'nin eli kanlı rejimi İdlib'te yaşayan sivilleri, hastane ve okulları, bu ramazan gününde, varil bombalarıyla vurmakta hiçbir beis görmüyor. Yemen'deki yüzbinlerce çocuk kirli bir savaşın kurbanı olarak açlık ve kıtlığın pençesinde kıvranıyor. Libya'da sırf petrol kuyularının kontrolü için bir kiralık katilin azgınlıklarına göz yumuluyor. Arakan'dan Somali'ye, Afganistan'dan Irak'a kadar gönül coğrafyamızın dört bir yanından maalesef bu ramazan da yine dumanlar, yine feryatlar yükseliyor." şeklinde konuştu.

"Dünyaya demokrasi dersi verenler, Türkiye'de 251 insanın şehit edildiği kanlı darbe girişimi karşısında darbecileri himaye etti" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan haklarından bahsedenler, Suriye'de on binlerce masumu katleden terör örgütünün elebaşlarını kırmızı halılarda karşılayabiliyor. Barıştan dem vuranlar, sırf çıkarlarını korumak için, Yemen'den Libya'ya kadar coğrafyamızı kan ve gözyaşına boğmakta hiçbir beis görmüyor. Adalet ve özgürlüğü dillerine dolayanlar, Mısır'da darbe mahkemelerinin kurduğu darağaçlarına seslerini dahi çıkarmıyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler