"Gönül zenginliğinden daha büyük zenginlik yoktur"

"Gönül zenginliğinden daha büyük zenginlik yoktur"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, gönül zenginliğinden daha büyük zenginliğin olmadığını söyledi.

Bingöl Üniversitesinde düzenlenen "Kültür Coğrafyamızın Zenginliği" isimli konferansa konuşmacı olarak Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun katıldı.

Türkiye'nin tarihi yapılar açısından son derece zengin bir ülke olduğunu belirten Dursun, Diyarbakır'dan Mardin'e, Kars'tan Edirne'ye, Konya'dan Bursa'ya kadar güzel yapıların olduğunu söyledi.

Dursun, "Bizim asıl en büyük zenginliğimiz gönül zenginliğimizdir. Gönül zenginliğinden daha büyük zenginlik yoktur. Bize has gönül zenginliği, kültürü ve gönül adamlığı var. Kültürel zenginlik ikiye ayrılır. Birincisi somut miras, ikincisi de somut olmayan mirastır. Somut olmayan miras işte bizim gönül zenginliğimiz dediğimiz şeydir. UNESCO tarafından somut olmayan miras, yaşayan insan hazinesi olarak kabul ediliyor. Bu, terminolojiye böyle geçmiş. Peki, biz bu hazineden ne kadar haberdarız? Kendi gönül zenginliğimizin ne kadar farkındayız?" dedi.

Türkiye'nin somut miras açısından da dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu sözlerine ekleyen Dursun, "Bizim coğrafyamızda görmemiz gereken o kadar çok yer ve yapı var ki… Mesela bizim coğrafyamızı bilmek isteyen birinin Diyarbakır'ı, Mardin'i, Kars'ı, Konya'yı, Bursa'yı, Edirne'yi, İstanbul'u bilmesi gerekiyor. Diyarbakır'ı görmeden buraları gördüm demeyin. Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO dünya miras listesine alındı. Son zamanlarda ciddi atılım yapan iki buçuk şehir var turizmde. Buçuğu Van'dır. İranlı turistlerin alışveriş turizmi için gelişi… Biri Mardin ve bir diğeri de Kars'tır ama benim asıl adayım Diyarbakır'dır. Diyarbakır'ı bilmeniz ve görmeniz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak tarafından Dursun'a plaket takdim edildi. (Nihat Kanat - İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.