Google sıralaması sil baştan

Google sıralaması sil baştan

Google'nin yaptığı yeni değişimle arama motorundaki sıralamanın sil baştan değişeceği belirtiliyor.

HABER MRK - İnternet dünyasına adım atıldığından itibaren Google arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almak için büyük çaba ve paralar harcanıyor. Bu sebeple üretilen içerik ve servisin yanında SEO yönetimi internet dünyasındaki üretici varlığı için hayati önem taşıyor.  Ayrıca arama motorunda ön sıralarda yer almak isteyen sitelerin, Google’nin şart koştuğu koşulları yerine getirme zorunluluğu bulunuyor.

 

Yeni sistemle neler değişecek?
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ile ilgili çalışmaların yeniden yapılmasını gerektirecek olan bu yeni sistemde birçok kişinin bu güne kadar önem vermediği HTTPS şifreleme sistemi büyük önem taşıyacak.

 

Sistem tamamen değişecek mi?
Google yapmış olduğu son açıklamada internet aramalarındaki sonuç sıralamasında her şeyden önce şifreleme kullanan web sitelerine öncelik tanıyacağını belirterek HTTPS uzantılı sitelerin Google sayfa değeri yani genel kullanımıyla pagerank’i daha yüksek olacak.



Değişikliğin amacı ne?
Google’ın her ne kadar dayatma gibi görünen bu yeni sistemi aslında 2 taraf için de oldukça faydalı bir zorunluluk. http’den https’e geçilmesiyle artık kullanıcı tarafında daha güvenli bir dolaşım sağlanacak, site sahipleri için de işini düzgün şekilde yapan ve bu konuda gerçekten titiz çalışan siteler google aramalarında hak ettikleri yere sahip olacaklar.



Bundan sonra ne olacak?
Google yaptığı açıklamada internet sitesinin şuan ki google arama konumu her ne olursa olsun https sistemine geçilmediği taktirde ilk sayfada görünmenin hayal olduğunu belirtirken bu durum şuan ilk sıralarda yer alan sitelere bir uyarı büyük bir sıçrama yakalamaya çalışan siteler için de bir fırsat haline dönüşmüş durumda.

 

İnternet dünyasında bu değişikliğin olmasıyla beraber büyük sıçrama ve düşüşlerin olması bekleniliyor. (Ömer Özbey-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler